Societat

Cambrils comptarà amb un nou agrupament escolta especialitzat en l'àmbit mariner

Per Raquel Samaniego

Els nens i nenes del nou grup coneixeran a fons les activitats nàutiques i les tradicions marineres

Cambrils comptarà amb un nou agrupament escolta a partir de l'octubre, especialitzat mariner i que s'anomenarà Mestral. Es tracta, ara per ara, d'un projecte encara per consolidar, ja que per a què això sigui una realitat realitzaran una campanya de captació de monitors de lleure i diverses activitats a la població durant l'estiu per tal de donar a conèixer aquest nou grup. "No és res que s'hagi fet fins ara: l'esperit és l'escoltisme però enfocat bàsicament a l'activitat vora el mar, amb la recuperació de les tradicions marineres", explicava a Revista Cambrils Diari Digital l'impulsor d'aquesta iniciativa —Ramon Canalda—.

Un agrupament escolta és una entitat on els infants i joves s'agrupen per franges d'edat, anomenades unitats, i viuen junts tardes de jocs i aventures, caps de setmana a la natura, campaments a la primavera i l'estiu o trobades internacionals compartint tenda amb altres joves.

Tots aquells monitors que, voluntàriament en un principi, es vulguin acostar a aquest projecte, faran un curs de formació al mes de maig, durant dues jornades, i que els servirà per tenir coneixement de manera teòrica i pràctica de socorrisme, caiac, vela, i una pinzellada del què és l'acció escolta. Després, al mes de juny, i per donar-li més cobertura a nivell català, es farà una trobada de totes les associacions que formen el moviment laic progressista, que és on s'ubica l'escoltisme. Seria aquí a Cambrils, coincidint amb la Fira. I ja al setembre, "la nostra voluntat és iniciar aquesta descobriment de la història de la vida marinera a Cambrils", diu Canalda.

Un agrupament escolta marí

L'escoltisme marí és una ambientalització i tematització concreta de l'escoltisme. Per portar a terme tots aquests grans objectius, l'escoltisme marí incorpora una ambientalització marinera singular, basada en els tres eixos educatius marins: les activitats nàutiques, el medi ambient marí i la tradició marinera. Aquesta ambientalització pren un sentit especial en aquells nous projectes que neixen en ciutats i viles costaneres, com ho és Cambrils.

Per a tots aquells que estiguin interessats, poden posar-se en contacte amb el Ramon Canalda a través de l'email, rcanaldav@yahoo.es.

Comenta aquest article