Cultura

Robert Benaiges presenta el seu quart llibre, 'Nous contes mesopotàmics', i ja en prepara un de nou de poesia

Per Raquel Samaniego



Robert Benaiges va presentar ahir al vespre, al Centre Cultural de Cambrils, el seu quart llibre
'Nous contes mesopotàmics'. Aquest és el nom del quart llibre de Robert Benaiges, alcalde de Cambrils i també amant de l'escriptura. Es tracta d'un conjunt de contes que tenen com a fil conductor la història de Mesopotàmia, on l'autor dóna vida a diferents personatges "en una reflexió sobre la relació entre el poder, el capitalisme i la religió, i l'actitud que els diferents pobles que poden tenir sobre aquests temes". Segons va dir ahir durant la presentació al Centre Cultural, es tracta d'una "visió molt personal d'aquestes qüestions amb un fons històric".

Tot i que Benaiges no té gaire temps al dia per dedicar més temps a la seva afició, sempre troba moments per fer-ho: "M'agradaria dedicar-m'hi més temps, ja que per a mi llegir i escriure és una dedicació. Però no surt només de la inspiració, sinó que es qüestió d'esforç i de treball, i per això s'ha d'invertir temps. Quan deixi l'Ajuntament, espero tenir temps per poder fer moltes altres coses que tinc al cap". Generalment, l'alcalde escriu poesia, i per això ja té a l'editorial el que serà el seu cinquè llibre.

Sobre el reconeixement de la seva gent està content, ja que sempre ha comptat amb el "caliu" dels amics que l'acompanyen en totes les presentacions. "Quan un escriu sempre ho fa pensant en què els demés comparteixin la seva manera de pensar i de fer. Tan de bo que la gent que llegeixi el meu llibre li agradi i hi trobi una certa identificació".

Comenta aquest article