Esports

El primer equip de la Unió d'Escacs es proclama campió del seu grup de la Preferent Provincial i aconsegueix l'ascens a Segona Divisió Catalana

Per Redacció

Foto de grup amb tots els integrants del primer equip de la Unió d'Escacs Cambrils

Aquest passat diumenge 29 de març, el primer equip de la Unió d'Escacs Cambrils es va proclamar campió del seu grup de la Preferent Provincial després de guanyar Reus Deportiu B, i el que és més important, va aconseguir l'ascens per jugar l'any vinent a la Segona Divisió Catalana. Així doncs, el club aconsegueix l'ascens després del seu 50è aniversari.

Els resultats dels successius enfrontaments van ser molt clars: 7,5 a 2,5 punts contra el Reus Ploms; 9,5 a 0,5 al Masroig; 6,5 a 3,5 amb el Flix; 5,5 a 4,5 contra el Valls –un dels aspirants al triomf– i 7 a 3 amb el Constantí. A la sisena ronda van perdre per la mínima, 4,5 a 5,5 davant el Capablanca de Tarragona, però a continuación van guanyar al Torredembarra per 7,5 a 2,5 i a l'Alcanar per 8 a 2, per arribar a la  darrera ronda empatats amb el Reus Deportiu, al què es van impossar per un resultat de 6,5 a 3,5.

Segons el president de la Unió d'Escacs –Manuel Tudurí– "s'ha d'agrair en aquesta fita, l'aportació dels joves jugadors que juntament amb els veterans ens ha donat l'oportunitat de formar un equip sòlid i amb possibilitats de guanyar qualsevol de les partides, del primer a l’últim tauler.

Cal citar els que han participat en el triomf i el nombre de vegades que han jugat amb l'equip. Els titulars Josep M. Vilageliu (6 vegades), Albert Baiges (9 vegades), Vidal Madrià (8 vegades), Joan Recasens (7 vegades), Joan Albert Campos (5 vegades), David Vizcaino (7 vegades), Manuel Tudurí (8 vegades), Jordi Piqué (9 vegades), Salvador Llabería (8 vegades), Joan Costa (9 vegades), així com els que han actuat de suplents per cobrir les absències: Ramón Solana (4 vegades), Jordi Franquet (4 vegades), Robert Figueras (3 vegades) Joan Caba (1 vegada), Antoni Asensio (1 vegada) el debutant Enric Petrus (1 vegada), i tots els altres jugadors dels segon i tercer equip, disposats sempre a cobrir qualsevol vacant.

I ara, després de Setmana Santa, l'equip cambrilenc prepararà el matx contra l'equip de La Ràpita pel títol de campió provincial i les eliminatòries amb els campions de les altres demarcacions pel títol català.

Comenta aquest article