Cultura

La segona edició del Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, en marxa

Per Berta Ruiz

El 2n Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, convocat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, ja està en marxa. Així ho van presentar el passat divendres en roda de premsa, el regidor de Cultura de l'Ajuntament –Joan Recasens– i la tècnica de Cultura, Gemma Massagué.

Per segon any consecutiu s'obren les bases d'aquest concurs, amb l'objectiu de promoure la llengua catalana escrita, tenint sempre com a fil conductor la mar. Les obres aspirants al Premi de Narrativa Marítima 2009 hauran de ser escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu: novel·la, recull de contes, dietari, llibre de viatges,... i adreçades a un públic adult. Cal que les obres siguin inèdites i originals i que la seva temàtica giri entorn el mar. L'extensió mínima i màxima serà de 100 a 250 fulls.

El termini d'admissió de les obres acabarà el dia 18 de setembre, mentre que el veredicte del jurat es farà públic el dia 29 de novembre, en el marc del lliurament dels Premis Vila de Cambrils. L'autor de l'obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.500 euros a compte dels drets d'autor. A més, el premi també inclou l'edició de l'obra guanyadora a càrrec de l'Editorial Cossetània.

Recordem que en la primera edició del premi, celebrada l'any passat, s'hi van presentar un total de cinc obres. Entre aquestes, "Moros a la costa" de David Gomariz va resultar ser la guanyadora del primer premi.

Comenta aquest article