Societat

La presentació en societat dels Armats de la Congregació de la Sang enceta la programació de Setmana Santa

Per Lluís Rovira i Barenys

Desfilada d'armats, encapçalats per la formació cambrilenca, a la sortida de l'Ermita

Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist van fer la seva estrena ahir al matí en un acte que, a més, encetava la programació de Setmana Santa a Cambrils.
L'estrena dels Armats havia aixecat força expectació i ahir, finalment, es va poder veure la seva evolució pels carrers de Cambrils. A les 12 en punt sortien de la plaça de l'Església de Santa Maria, acompanyats pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona que els van fer de padrins, per dirigir-se al santuari de la Mare de Déu del Camí.

Actes dins l'Ermita

Els dos grups d'armats van entrar a l'Ermita i es van situar al voltant de l'altar. A continuació es van fer els parlaments en els que hi van intervenir mossèn Ramon Martí; el president de la Congregació de la Puríssima Sang, Joan Rodríguez; el capità dels Armats, Àngel Vallverdú; el representant de la junta de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona, Vicenç Gabriel i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. En les diferents intervencions es va encoratjar a la recent formació d'Armats a encetar una llarga trajectòria com a grup.
En aquest mateix acte es va fer el lliurament del pin de plata de la Congregació de la Puríssima Sang a Maties Garriga, un dels membres més antics i que sempre ha estat vinculat amb l'entitat.

Ampliació del grup

Un cop enllestida la part més protocolària d'aquesta presentació, els dos grups d'Armats van reprendre el camí fins a la plaça de l'Església de Santa Maria on es va cloure l'acte. En aquests moments el grup d'Armats el formen 15 persones però, segons va explicar Joan Rodríguez a Revista Cambrils Diari Digital, la intenció és ampliar-lo al menys en 5 o 6 armats més de cara a l'any vinent, "si el pressupost ho permet"

Comenta aquest article