Cultura

El "Dies de Llibres" arriba enguany carregat de propostes culturals per aquest mes d'abril

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Rosa M. Fusté, Joan Recasens i Gemma Massagué, durant la presentació
El programa "Dies de llibres" d'enguany arriba carregat de propostes culturals que tindran lloc de l'1 al 26 d'abril. Així ho van presentar el passat divendres a la Biblioteca Municipal, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– i la bibliotecària, Rosa M. Fusté.

Presentacions de llibres, exposicions i música

La programació del "Dies de Llibres" s'encetarà aquest proper dijous 2 d'abril amb la presentació del llibre "Nous contes mesopotàmics" de Robert Benaiges, que tindrà lloc al Centre Cultural. El mateix dijous a les 20 hores, s'inaugurarà a la sala Àmbits l'exposició "Mascotes amb mitjons". Una exposició d'escultures toves, dibuixos i pintures de les artistes locals Marta Claret i Cristina Salvans. Aquella mateix nit al Cinema Municipal Rambla també es projectarà una nova proposta del documental del mes: "Cool&Crazy".

El dissabte 4 d'abril a la sala Àmbits del Centre Cultural, tindrà lloc de les 10 a les 12 hores, el taller per als més petits "Posa-li els mitjons al drac Cent Peus". Els dies 14 i 16 d'abril tindran lloc dues noves presentacions de llibres al Centre Cultural. El dimarts 14 a les 20 hores es farà la presentació del llibre "Els millors plats de l'àvia Remei. Trucs i recomanacions" de Remei Ribas. Mentre que dijous a les 19 hores tindrà lloc la presentació del llibre de l'escriptora catalana d'origen marroquí, Najat el Hachmi, guanyadora del XXVIII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2008, que presentarà l'obra "L'últim patriarca". El divendres 17 d'abril també s'inaugurarà a la sala Àgora, l'exposició "Papers de circ" i a la nit, a la sala Ka l'Arrib tindrà lloc el concert del cantautor Josep Romeu.

Diumenge 19 d'abril, es realitzarà la ruta literària "Lletres de mar" amb Carles Alcoy. La ruta tindrà com a punt de trobada l'oficina del Patronat de Turisme, i cal inscriure's prèviament a la Biblioteca Municipal. Aquella mateixa tarda al Casal Parroquial tindrà lloc una nova sessió del "Diumenge al teatre", aquesta vegada amb Talia Teatre presentant "El gran guirigall". El dimecres 22 d'abril al Centre Cultural, també es farà al presentació del llibre "Cambrils al Neolític. Implantació i desenvolupament de les economies productores al Camp de Tarragona" dels autors Juan Ignacio Morales Hidalgo i Francesc Xavier Oms Arias, guanyadors de la VI Beca de Recerca Vila de Cambrils 2005-2006.

Diada de Sant Jordi

El dia 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, s'intal·larà durant tot el dia al port el tradicional Mercat de Sant Jordi –organitzat per Cambrils Obert– amb parades de flors i llibres. A les cinc de la tarda hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils; mentre que a partir de les sis de la tarda també hi haurà animació infantil per als més petits.

Comenta aquest article