Informació general

La Fira Marítima, la Fira Multisectorial i la Fira del Cavall, a punt

Per Lluís Rovira i Barenys



Imatge de la primera edició de la Fira Marítima de l'any passat, que es va celebrar a Cambrils
El període de fires s'acosta i des de l'Àrea de Promoció de la Ciutat i l'Entitat Firal ja s'han perfilat els detalls dels tres certàmens que se celebraran aquests propers mesos de maig i de juny.

Salou acollirà la II Fira Marítima de la Costa Daurada

La segona edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada se celebrarà, enguany, a Salou del 28 al 31 de maig. De moment s'estan celebrant diferents reunions sectorials, amb l'Estació Nàutica, els diferents clubs, les empreses,... de cara a la correcta planificació de l'event.
Es compta, enguany, amb la participació del Museu Marítim de Barcelona. D'altra banda, La Costa Daurada Estació Nàutica celebrarà les seves jornades de portes obertes de cara a mostrar l'oferta nàutica de la zona a tots els visitants de la Fira.
S'ha previst fer la inauguració de la Fira Marítima el dia 28 de maig, a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Pere Navarro, pregoner de la Fira de Cambrils

La Fira Multisectorial de Cambrils se celebrarà una setmana després de la Fira Marítima, és a dir, del 5 al 7 de juny. Una setmana abans, però, tindrà lloc el pregó, l'elecció de les pubilles i hereu i el reconeixement a les entitats que fan anys acabats en 5 o en 0. De moment ja es coneix el nom del pregoner de l'edició d'enguany, el filòleg cambrilenc Pere Navarro, professor de la URV i guanyador de la darrera Beca de Recerca Vila de Cambrils.
El certamen firal es planteja com els darrers anys. La inauguració oficial de la Fira es farà el dia 5 de juny i, de moment, està confirmada la presència del conseller d'Interior, Joan Saura, per a aquest acte.

10a Fira del Cavall

La Fira del Cavall se celebrarà, enguany, dues setmanes més tard de la Fira Multisectorial per tal de poder habilitar l'espai que ocupen els firaires i les seves atraccions. Per aquesta edició, que se celebrarà entre el 18 i el 21 de juny, s'espera una afluència de cavalls similar a les anteriors edicions. Pel que fa a l'espectacle eqüestre, es compta amb la participació de Pura Pasión, de Màlaga, que tindrà les diferents hípiques cambrilenques com a complement de l'espectacle.
Els organitzadors de la Fira confien amb la presència de la ministra de Defensa, Carme Chacón, per a la inauguració de la Fira. La Fira del Cavall de Cambrils es presentarà als certàmens de València i de Sabadell.

Comenta aquest article