Societat

Es presenta l'audiovisual "El Barri Antic: compartint històries, mirant al futur"

Per Berta Ruiz

L'audiovisual sobre el Barri Antic es va presentar ahir al vespre al Centre Cultural i Ocupacional

Ahir al vespre es va presentar al Centre Cultural i Ocupacional l'audiovisual "El Barri Antic: compartint històries, mirant al futur", davant d'un nombrós públic que omplia la sala d'actes.

Un documental que forma part del Programa per al foment de la convivència al Barri Antic, posat en marxa des del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant i l'Oficina del Pla de Millora Integral del Barri Antic. També ha estat subvencionat pel Ministeri de Treball. El treball audiovisual –produït per la Ràdio i Televisió de Cambrils– plasma les entrevistes realitzades per nens i nenes de cinquè de primària del CEIP Joan Ardèvol, a ciutadans de diferents orígens, gent de tota la vida del barri i també a gent que va arribar a Cambrils els anys 70 i 80.

Tal i com va explicar el responsable de la Llei de Barris –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital, "són coses que quedaran per a la història. El documental plasma en imatge la gent del barri de tota la vida, la gent que va arribar als anys 60 i 70 i la nova immigració. Tot plegat, explicat des dels nens, que són els que després es faran grans i viuran al barri, i per això ens interessa que coneguin el barri. Crec que l'objectiu era tractar el tema intergeneracional i intercultural. En una societat moderna del segle XXI, el barri ha canviat molt i canviarà molt i ens hem d'adaptar a aquestes circumstàncies. Hem de fer que la gent tingui en valor la memòria història del patrimoni del barri antic".

Comenta aquest article