Esports

El futbol cambrilenc inicia els primers passos cap a la unificació

Per Lluís Rovira i Barenys

Entrenament d'equips de futbol base, ahir a la tarda, a l'Estadi Municipal de Futbol


El futbol cambrilenc ja ha començat a fer els primers passos de cara a una futura unificació dels clubs. De moment, els que ja ho tenen clar són els dos clubs de futbol base, l'Escola de Futbol Veterans i el Cardenal Vidal i Barraquer que ja fa unes quantes setmanes que van començar a fer les primeres reunions de cara a acostar posicions.
De moment ja hi ha uns acords entre els dos clubs de cara a la propera temporada que passarien per unificar l'estructura tècnica i administrativa i per treballar conjuntament en la categoria més petita, la de prebenjamins. La intenció és que tots els CEIP cambrilencs puguin oferir el futbol com a activitat extraescolar, amb monitors oferts pels dos clubs de futbol base cambrilencs, i que es pugui disputar una lligueta local de prebenjamins, els dissabtes a les instal·lacions esportives municipals. En aquest sentit els responsables dels dos clubs juntament amb el regidor d'Educació tenen previst fer una reunió, demà dijous, amb els responsables dels AMPA dels CEIP cambrilencs per explicar-los aquesta proposta, que va dirigida als alumnes de P5 i 1er i 2on de primària.

Unificació de la indumentària

Pel que fa a la unificació dels dos clubs de futbol base cambrilencs, s'ha previst, segons explicava Joan Oriol, president de l'Escola de Futbol Veterans, "que cada club continui amb el seu nom aquesta propera temporada creant una estructura esportiva i administrativa conjunta i de cara a la temporada 2010-2011 anar amb un nom unificat, que tindria el nom de Cambrils com a base afegint-li alguna paraula més".
Un altra dels acords presos entre els dos clubs de futbol base és el d'unificar la indumentària, aquesta propera temporada, prenent com a base el color blau de la bandera del municipi".
Per la seva part, el responsable de la comissió esportiva de l'APA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Eduard Martí, explicava a Revista Cambrils Diari Digital que els dos clubs han arribat a uns acords que ara, en el nostre cas, "hauran de ser ratificats per la junta directiva de l'APA i, posteriorment, aprovats en assemblea".

Reunió amb tots els clubs de futbol

El passat dilluns al vespre es va celebrar una reunió, convocada pels responsables dels dos clubs de futbol base, amb tots els representants dels diferents equips de futbol cambrilenc, és a dir, els quatre equips amateurs, FC Cambrils, CF Oleastrum, Vilafortuny i Marina, i els tres equips de Veterans. Segons explica Oriol, "els hi vam explicar els acords a que havíem arribat el futbol base així com la possibilitat de que tot el futbol cambrilenc estigui unificat, tant la base com els equips ameteurs. A partir d'aquí, a l'organigrama funcional de la futura entitat hi hauríem de col·laborar tots." Segons explica Oriol, es formaria un club nou que provindria de la fusió dels clubs i que permetria conservar totes les categories que en aquest moment es disposen.
El tema d'unificar la indumentària, d'entrada, també va ser ben vist per tots els clubs. Segons explica Oriol, "ja que la unificació és prematura fer-la de cara a la temporada que ve, almenys, però, intentar anar tots iguals aquesta propera temporada".
A partir d'aquí, ha de ser cada club, a través de la celebració d'assemblees, el que decideixi si accepta la proposta d'aquesta futura unificació.

Recordem que la proposta d'unificar tot el futbol cambrilenc va sortir de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament. En una reunió amb els clubs, a principi d'aquesta temporada, el regidor d'Esports, Joan Recasens, va explicar els aspectes bàsics que hauria de tenir la unificació del futbol cambrilenc "de cara a fer un futbol més eficient".

Comenta aquest article