Esports

Els karatekes cambrilencs Andreu Rom i Nacho Raya de l'Escola Ken-Shin-Kan aconsegueixen un brillant resultat a Sant Cugat

Per Redacció

D'esquerra a dreta: Nacho Raya, sensei Álvaro Ramos i Andreu Rom, en el torneig disputat a Sant Cugat

Aquest passat diumenge 15 de març es va realitzar un important torneig de karate que va comptar amb la participació de més de 200 nens i adolescents en la modalitat de kata. Aquest torneig es va fer a Sant Cugat i va agrupar a tots els practicants de l'estil Goju-Ryu de karate de Catalunya i de l'estil Shotokan. Aquest va estar organitzat per l'Associació catalana de karate Goju-Ryu.

En un immillorable espai dotat de tres tatamis i amb un públic molt nombrós, amb més de 600 espectadors, Nacho Raya Lorca i Andreu Rom Queral van realitzar dos kata cadascun en la categoria juvenil –de 12 i 13 anys d'edat– i van aconseguir un segon i tercer lloc respectivament. L'actuació va ser realment brillant, rebent la felicitació de professors d'altres escoles i estils. Els dos participants cambrilencs de l'escola van endur-se dues copes.

Els dos joves karateques cambrilencs entrenen tres dies a la setmana en el centre Cívic de Vilafortuny, dins de les activitats organitzades per l'Associació Cultural de Vilafortuny. El dilluns següent al campionat, els joves karatekes van rebre la felicitació dels seus companys, que formen dues classes: els petits d'entre 7 a 11 anys i joves i adults a partir dels 12 anys. Aquests alumnes treballen sota la direcció de Sensei Álvaro Ramos Candia –cinturó negre i 5è Dan de la Ken-Shin-Kan–.

L'Escola Ken-Shin-Kan va ser creada pel mestre Akamine, alumne directe de Sensei Mijagi, creador de l'estil Goju-Ryu, i compta amb seus arreu del món. Va ser a l'Uruguai on Sensei Álvaro Ramos va començar fa quaranta anys dins d'aquesta escola on es practica el karate més tradicional. Quan va traslladar-se a Catalunya, va obrir la seu de la Ken-Shin-Kan, inclosa dins l'ACKG en la Federació Catalana de Karate.

Comenta aquest article