Societat

Cambrils vol sumar-se a la portada de la Flama del Canigó per la festa de Sant Joan

Per Berta Ruiz

Ahir al vespre el Centre Cultural i Ocupacional va acollir la primera reunió convocada per l'Àrea de Festes de l'Ajuntament de Cambrils, dirigida a totes les entitats i associacions cambrilenques, per tal de potenciar la festa de Sant Joan i que Cambrils s'uneixi a l'encesa d'una gran foguera amb la Flama del Canigó.

El regidor de Festes de l'Ajuntament –Jordi Savall– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta tradicional festa que simbolitza la unitat dels Països Catalans i que celebra el solstici d'estiu en la nit més curta de l'any. La nit de Sant Joan es fa una foguera a la Pica del Canigó, i des d'allí es baixa la flama als pobles per encendre les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó.

Cambrils es vol sumar a aquesta iniciativa, i tal i com ha explicat Jordi Savall, "ahir es va fer una primera presa de contacte amb les entitats cambrilenques, per tal de buscar la seva col·laboració i participació". Tot i que encara s'han d'acabar de polir els detalls d'aquesta festa, Savall ha explicat que l'opció és anar a recollir la flama quan surti de Reus –que és al punt on s'adrecen els pobles de la comarca del Baix Camp i del Tarragonès– i portar-la fins a Cambrils. Un cop estigui a Cambrils, possiblement es faria una cercavila fins a la plaça de l'Ajuntament, on s'encendria una gran foguera i es llegiria un manifest sobre la Flama del Canigó. L'objectiu és que totes les fogueres de Sant Joan que cremin a Cambrils s'encenguin amb la flama d'aquest foc entre les 21.30 i les 22 hores del dia 23 de juny, per tal que totes les fogueres dels Països Catalans s'encenguin en aquesta hora. També es faria algun acte més d'arrel tradicional i se serviria coca i cava. No obstant, tots aquests detalls encara s'han d'ultimar en properes reunions.

Comenta aquest article