Societat

El Ral·li de Cotxes Antics inicia la seva ruta fins a Santiago de Compostel·la

Per Redacció

Els vehicles antics es van estacionar al passeig marítim, el passat divendres a la tarda

El passat dissabte 21, al voltant de les 9.30 hores, els 33 vehicles antics que enguany participen al XXX Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada van començar l'aventura que els portarà a recórrer nombroses ciutats entre el mar Mediterrani i l'oceà Atlàntic, és a dir, d'est a oest de la Península. L'itinerari que fan és Cambrils, Bot, Valderrobles, Arnes, Utrillas, Alcorisa, Molina de Aragón, Sigüenza, Lerma, Palencia, Villalón de Campos, Benavente, Puebla de Sanabria, Ourense, Vigo, Villagarcia de Arousa, Santiago de Compostela, Teo i la Romallosa.

La sortida oficial va tenir lloc des de la plaça de l'Ajuntament, tot i que la tarda del divendres van ser exposats al moll, al costat del Club Nàutic, per efectuar la presentació. La tornada dels 85 participants, que serà en avió, es té prevista pel proper diumenge, dia 29, sobre les 12.30 hores. Els cotxes antics s'exposaran també al passeig Marítim fins les 14 hores, aproximadament.

Tots els vehicles van ser fabricats a la dècada dels anys 20, tot i que cap d'ells ha cobert les trenta edicions que porta aquest ral·li. El cotxe número 15, no obstant, porta 25 anys fidel a aquest esdeveniment, motiu pel qual se li atorgarà una placa commemorativa al pilot Joan Monrabá Montoya, i a la copilot Concepció Monrabá Grau, tots dos de Barcelona.

A una velocitat mitjana de 60/70 km/h

Els cotxes grans poden superar fàcilment els 60 o 70 km/h, però serà aquesta la velocitat que mantindran durant tot el trajecte, per recórrer finalment uns 1.200 quilòmetres en 9 dies. Aquest ral·li és únic en tota la Península perquè tots els cotxes tenen una antiguitat mínima de 79 anys i màxima de 91.

El Club de Vehicles Antics de Cambrils, entitat que organitza aquest esdeveniment, afirma que l'objectiu és fomentar la cultura, donar a conèixer els cotxes antics en d'altres horitzons, i promoure el civisme, la bona convivència i la serietat.

Comenta aquest article