Societat

L'hotel Port Eugeni acollirà la novena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Sefa Bové, Maricel Llaveria i Teresa Campanera, el passat divendres en roda de premsa
Aquest proper dijous 26 de març se celebrarà a l'Hotel Port Eugeni la novena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple, amb l'objectiu de recaptar fons per a l'Associació Esclerosi Múltiple que treballa des de fa anys a l'Hospital de Dia Mas Sabater. Un hospital, ubicat a Reus, que acull malalts que pateixen aquesta malaltia i on poden fer activitats de rehabilitació i diferents tractaments per millorar la seva autonomia.

La presentació del sopar d'enguany es va fer aquest passat divendres al matí i va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, la presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona i membre del patronat de la Fundació Esclerosi Múltiple–Teresa Campanera– i l'encarregada de campanya –Sefa Bové–.

Enguany, el sopar girarà entorn de la construcció del Titanic

La temàtica del sopar d'enguany, girarà entorn al centenari de la construcció del Titanic, i hi ha una previsió de 200 places. Tal i com va explicar Sefa Bové, les entrades tenen un preu de 36 euros i es poden adquirir al Centre Les Basses i a les instal·lacions de l'Hospital de Dia Mas Sabater. Durant el sopar també es repartiran diferents premis com: dos viatges, un joc de maletes, una càmera fotogràfica, un revelat de 100 fotografies, llibres, banyadors, pijames, etc. Tot el necessari per anar de viatge, i cedit per gentilesa de les diferents empreses col·laboradores. Algunes pastisseries cambrilenques també col·laboraran amb l'elaboració de diferents mones de Pasqua.
L'acte comptarà amb la participació del grup de teatre La Teca, que farà diferents recreacions i escenificacions sobre l'època en què es va construir el Titanic. També participarà l'Escola Municipal de Música.

Moltes millores a l'Hospital de Dia Mas Sabater

La presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona –Teresa Campanera– va explicar durant la presentació alguns dels serveis i millores que s'han aconseguit amb les recaptacions obtingudes en els darrers anys.

L'any passat, es va posar en marxa el projecte de la hipoteràpia –els malalts fan un tractament amb cavalls–, el qual ha funcionat molt bé, tal i com va explicar Teresa Campanera. També s'ha posat en marxa un nou tractament per millorar la incontinència urinària de les dones; s'ha equipat un nou despatx del centre i s'ha posat en marxa un programa de seguiment domiciliari per als malalts. L'Hospital de Dia Mas Sabater també ha seguit amb els tractaments i les activitats per millorar la vida diària de les persones afectades per l'esclerosi múltiples. Es realitzen activitats de tractament i prevenció en les anomenades "Activitats de la vida diària" (AVD) i també es realitzen tasques de suport i promoció a la integració, psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional, acció social i ciutadania; a banda de treballar per la supressió de les barreres arquitectòniques i de la comunicació.

Recentment, també s'ha posat en marxa el Centre Especial de Treball (CET), en el què els mateixos malalts poden treballar en tasques de telemàrqueting.

Comenta aquest article