Societat

L'Assemblea Bíblica del Camp organitza a Cambrils les seves primeres Jornades de Bíblia i Cultura

Per Raquel Samaniego

Actuació del grup barceloní de mim 'Profetas del silencio' al Parc del Pescador, el passat dissabte

Cambrils acull, des del passat divendres i fins el proper diumenge, les primeres Jornades de Bíblia i Cultura organitzades per l'Assemblea Bíblica del Camp de Tarragona. Es tracta d'un seguit d'activitats i conferències que tenen com a eix central l'exposició 'Bíblia i Cultura' que aporta la Societat Bíblica Espanyola, i que ha passejat la mostra per diverses ciutats de l'Estat. La inauguració va tenir lloc el divendres, dia 13, al Centre Cívic de Vilafortuny, en la que van actuar la Coral d'Adults de l'Escola Municipal de Música de Tarragona. Els horaris de l'exposició són de 10 a 21 hores fins el divendres, i el dissabte 21 de 10 a 13 hores.

Aquestes jornades compten amb la presència i participació de les esglésies evangèliques de tot el Camp de Tarragona. El pastor evangèlic de l'Assemblea i director de les jornades, Fernando Campillo, ha explicat que han vist convenient realitzar a Cambrils aquest esdeveniment perquè "és una bona oportunitat que la gent de Cambrils i els voltants conegui de prop la bíblia i els evangelis. A més, és una ciutat molt arrelada al cristianisme". Campillo va insistir en què un dels objectius d'aquestes activitats és la motivació, en el sentit de "normalitzar l'opinió que pot tenir la gent que no coneix la bíblia. També ho volem expressar com actes oberts a tot tipus de públic, a qualsevol interessat des del punt de vista cultural".

Moltes activitats en diversos punts del municipi

Després de la inauguració de l'exposició, les jornades van continuar dissabte amb una actuació d'art escènic al Parc del Pescador. L'Assemblea va invitar un grup de mim de Barcelona, els Profetas del Silencio, que van representar 'A preu de sang', una obra on mostraven les actituds de la vida quotidiana, així com de la vida de Crist adaptada amb música i amb un aire contemporani. "Estem molt contents amb la participació de la gent el passat dissabte, ja que pel Parc del Pescador va passar molta gent, i vam repartir uns 300 fulletons informatius, així que estem satisfets", manifesta Campillo.

Les diverses activitats es divideixen en tres emplaçaments: el Centre Cívic de Vilafortuny, el de les Basses i l'Escola Elisabeth de Salou. En el primer d'ells, es troba l'exposició que estarà oberta fins el dia 22; ahir dimarts, a les 17 hores, hi va haver dues projeccions de la pel·lícula 'Jesús'; el proper divendres, a les 19 hores, hi tindrà lloc la primera sessió del cicle Bíblia i Ciència, amb la conferència 'La ontogènesi de la sexualitat', a càrrec del doctor José Manuel González Campa; i dissabte 21, de 10 a 13 hores, una marató de lectura bíblica.

Al Centre Cívic les Basses hi va haver ahir la conferència 'La bíblia i els països iberoamericans', a càrrerc d'Alcino J. Filho, pastor de l'Assemblea de Déu Mediterrània de Reus; i per demà dijous dia 19, a les 7 de la tarda, la conferència 'La dona a la bíblia', a càrrec de Maribel Córdoves, pastora del Centre Internacional Vida, de Reus.

I per últim, a l'Escola Elisabeth, ubicada al Vial del Cavet al terme de Salou, oferirà el proper dissabte 21, a les 7 de la tarda, la segona sessió del cicle Bíblia i Ciència, amb la conferència 'La frustració humana', a càrrec de González Campa. Posteriorment, la tercera sessió serà el diumenge 22, a les 11 del matí, amb la conferència 'Psicoanàlisis i religió'; i la quarta i última serà a les 18 hores amb la conferència 'Ciència i Crist', ambdues a càrrec de González Campa.
 
Imatge d'un dels moments de l'actuació de la Coral d'Adults de l'Escola de Música de Tarragona

Comenta aquest article