Societat

La XXX edició del Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada recorrerà la Península d'est a oest

Per Berta Ruiz

La presentació de la nova edició del Ral·li va tenir lloc el passat divendres al matí

El Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada arriba enguany a la seva 30a edició –i 26a edició internacional– amb molta empenta i una gran participació de vehicles provinents d'arreu de l'Estat. Aquesta nova edició es presentava oficialment el passat divendres, amb la presència de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López– i el president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester–, així com una representació de participants i membres d'aquest club.

En aquesta edició, que tindrà lloc del 20 al 29 de març, hi participaran un total de 13 marques diferents, entre les quals hi destaquen els vehicles de la marca Ford i els Rolls Royce; amb un total de 33 vehicles antics i uns 85 participants provinents de ciutats com Sevilla, Saragossa, Madrid, Castelló, València, Mallorca, Jérez de la Frontera, Barcelona, Reus o Cambrils, entre d'altres. Com a dada curiosa cal destacar que aquests vehicles assoleixen una velocitat mitjana d'uns 60 o 70 quilòmetres per hora durant tot el recorregut, i que tots els vehicles tenen una antiguitat mínima de 79 anys i màxima de 91 anys.

El primer ral·li de cotxes dels anys 20, en creuar la Península d'est a oest

Pel que fa al recorregut, el Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada –amb tots els models dels vehicles construïts als anys 20– serà el primer en creuar la Península Ibèrica d'est a oest, sortint des de Cambrils i arribant fins a Santiago de Compostel·la. La comitiva de vehicles passarà per algunes poblacions com Bot, Valderrobres, Arnes, Utrillas, Alcorisa, Molina de Aragón, Sigüenza, Lerma, Palencia, Villalón de Cmapos, Benavente, Puebla de Sanabria, Ourense, Vigo, Villagarcía de Arousa, Santiago de Compostel·la i Teo-La Romallosa. Durant tot el seu recorregut, tal i com va explicar Lluís de Ballester, el Ral·li serà rebut en les diferents poblacions i participarà en diferents activitats organitzades per alguns consistoris com el Valderrobres –que obrirà el castell del poble–, Palencia –que obrirà la Plaza Mayor de la ciutat–, Benavente –que oferirà un concert musical–, Ourense –que oferirà una recepció oficial a tots els participants del ral·li–, Villagarcía de Arousa –que oferirà una queimada i un espectacle de gaites– o a Vigo, on es podrà visitar la factoria de Peugeot-Citroën.
En total recorreran uns 1.200 quilòmetres durant 9 dies, i passaran per 17 poblacions.

La sortida oficial del ral·li tindrà lloc aquest proper dissabte 21 de març a les 9.30, des de la plaça de l'Ajuntament. El dia abans, divendres 20, tots els vehicles també estaran exposats davant del port de Cambrils, des de les 18 a les 20 hores. Pel que fa a la tornada, aquesta es farà el diumenge 29 de març, cap a les 12.30 hores del migdia. Els vehicles quedaran exposats novament davant de la façana marítima fins les dues del migdia.

Comenta aquest article