Esports

El cambrilenc Francesc Gil és seleccionat per l'equip espanyol d'hoquei sobre patins per jugar la Copa de les Nacions a Suïssa

Per Raquel Samaniego

Francesc Gil celebrant un gol del Llista Lleida, equip en el que juga des de fa dues temporades

El cambrilenc Francesc Gil va començar a jugar a hoquei quan només tenia 6 anys d'edat, al Cambrils Club d'Hoquei. Ara, als 28, ha estat seleccionat per l'equip espanyol absolut d'hoquei sobre patins que competirà a Montreux, Suïssa, per lluitar per la Copa de les Nacions, una competició que se celebrarà del 9 al 14 d'abril. Fa dues temporades que juga al Lleida Llista, tot i que resideix a Cambrils. La seva trajectòria en aquest esport, però, ha estat llarga, ja que després d'estar en el primer equip local durant dos anys, va estar al Vila-seca i al Reus, i dos anys més al Tenerife.

"Estic molt content, no m'ho esperava", explicava a Revista Cambrils Diari Digital. "Normalment és una cosa que veus de lluny", afegia. Gil ha estat l'únic del seu equip lleidatà que jugarà aquesta competició, "tot i que estem fent tots una molt bona temporada, ja que anem sisens, i tots estan molt contents com jo". Ara toca lluitar per aquest triomf, "i hem de donar-ho tot sempre que entrenem, ja que una oportunitat així no passa sempre i el que he de fer és aprofitar-ho a veure si puc jugar minuts", concloïa.

A banda de Gil, han estat convocats Guillem Trabal (Alnimar Reus Deportiu), Xavier Puigbí (Güell Voltregà), Josep Maria 'Mia' Ordeig (FC Barcelona Sorli Discau), Romà Bancells i Jordi Adroher (Roncato Patí Vic), Marc Navarro (Proinosa Igualada), Dani Rodríguez (Viva Habitat Blanes), Jordi Bargalló (Coinasa Liceo) i Ferran Formatgé (Grup Clima Mataró).

Comenta aquest article