Esports

Els cambrilencs Marc Costa i Victor Fernández coronen el cim del Toubkal, el sostre del nord d'Àfrica

Per Redacció

Marc Costa i Victor Fernández al cim del Toubkal

La passada setmana, dos membres de l'equip Cambrils Raid Team (Centre Excursionista Cambrils) –Marc Costa i Victor Fernández– van iniciar l'expedició "Cambrils, al sostre de l'Atlas", passant cinc dies a terres marroquines.

L'ascens es va iniciar a Imlil –a 70 quilòmetres de la ciutat de Marrakech–, un poblat berber situat a 1.700 metres d'alçada i als peus del Gran Atlas. Una primera aproximació els va portar fins al refugi de Toubkal a 3.207 metres del nivell del mar. L'ascens, de cinc hores i mitja de durada va estar marcat per la progressiva baixada de les temperatures i l'augment del vent, que no va abandonar els cambrilencs durant tota l'expedició. Quan van arribar als 3.207 metres d'alçada, una tempesta de neu i vent va assetjar els dos muntanyencs al refugi durant 24 hores.
Al dia següent, el gruix de neu acumulada de 1,5 metres i el vent persistent va fer que l'ascens fos lent i feixuc. A les nou del matí del dia 4 de març van iniciar l'ascensió, amb una temperatura de dotze graus sota zero i un vent d'uns 90 quilòmetres per hora, amb una sensació tèrmica d'uns 20 graus sota zero. Finalment, van aconseguir arribar al cim del Toubkal de 4.167 metres d'alçada, considerat el sostre del nord d'Àfrica.

Comenta aquest article