Societat

El taller "L'alcohol no és cap joc!" aborda el problema del consum d'alcohol entre els més joves

Per Berta Ruiz



Moment del taller realitzat ahir a la tarda al centre Les Basses
Dins del Programa "Aprendre amb tu", la sala d'actes del centre Les Basses va acollir ahir a la tarda una nova activitat de l'Escola de Pares i Mares de Cambrils del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

En aquesta ocasió es va fer un taller col·loqui sobre el control del consum d'alcohol entre els adolescents, a càrrec de la Fundació Alcohol i Societat sota el títol "L'alcohol no és cap joc!". Durant aquesta activitat es van explicar els principals motius de la incidència de l'alcohol entre els més joves.
De fet, l'adolescència és la principal etapa en la què sorgeixen conflictes, en la què els joves busquen la seva identitat i en la què tots els seus canvis físics i psicològics desencadenen sovint en conflictes i problemes amb el seu entorn. L'alcohol apareix doncs, com un element de desinhibició. En aquesta situació l'entorn i el grup de l'adolescent hi juga un paper molt important. Cal destacar que la mitjana d'edat d'inici del consum d'alcohol és de 14 anys.

En el taller també es va reflexionar sobre la importància de tenir el suport de la família, dels amics i de l'escola. S'ha de crear un bon clima familiar, per tal que l'adolescent tingui estabilitat, confiança i respecte cap als pares i cap els demés. No obstant, el tema de l'alcohol és un tema difícil d'abordar, ja que en ocasions és un tema tabú. Per això, tal i com es va dir ahir durant la xerrada és important estar ben informat i conscienciar a la família dels problemes que pot comportar el consum indiscriminat i abusiu d'alcohol.

Comenta aquest article