Societat

Mor Joan Rovira Borràs, primer president de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample

Per Redacció



Joan Rovira Borràs, en una imatge de meitats d'aquest passat mes de gener
Aquest passat dilluns a la matinada va morir Joan Rovira i Borràs, als 88 anys d'edat. Joan Rovira havia estat un dels impulsors de la Festa de Barris a l'Eixample de la que en va ser el president de la Comissió de Festes durant els primers 15 anys. Dins d'aquest període va impulsar la creació del Grup de Diables del Barri de l'Eixample, un grup que va mantenir la seva activitat durant més de 10 anys.
La implicació de Joan Rovira en la vida social cambrilenca no acaba aquí. Rovira va formar part de la junta de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle en l'època en què Joan Parreu en va ser el president i es van construir les vivendes La Salle.  A més, com a gran aficionat al teatre, va formar part del grup de teatre de la Salle, als anys 40 i 50.

Joan Rovira, a més, va ser un dels reclutats a la lleva del Biberó en el decurs de la guerra civil. Des que la lleva del Biberó va començar a fer trobades Joan Rovira va ser el representant local i va ser un dels organitzadors de la 23a trobada de la Lleva del Biberó, que es va celebrar a Cambrils el 22 d'abril del 2004 i que va aplegar 400 persones. El seu testimoni de la guerra, junt amb el d'altres cambrilencs de la mateixa lleva, va servir per il·lustrar un reportatge a la Revista Cambrils que serviria, més tard, per a un parell de programes a TV3.

Els funerals per Joan Rovira es van fer ahir dimarts al matí a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

Comenta aquest article