Informació general

S'enceten les Jornades de la Dona 2009 amb una primera xerrada sobre la sexualitat a partir dels 60 anys

Per Berta Ruiz

Moment de la xerrada a càrrec de Pili Ferrer, ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran

Ahir a la tarda es va encetar el programa d'activitats de les Jornades de la Dona 2009. Durant aquesta primera sessió, va tenir lloc a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran la xerrada "La sexualitat a partir dels 60 anys", a càrrec de Pili Ferrer, infermera de salut comunitària de l'ABS de Cambrils.

Durant la seva intervenció, Pili Ferrer va parlar sobre els trastorns de la sexualitat a partir d'aquesta edat tant en els homes com en les dones, així com les malalties de transmissió sexual que existeixen. També va parlar obertament de les relacions sexuals entre les persones majors de 60 anys, la importància de parlar-ne amb naturalitat i la necessitat d'establir relacions emocionals i d'amistat amb d'altres persones de l'entorn per tal d'aconseguir un bon estat d'ànim. En aquesta mateixa activitat, Pili Ferrer també va fer interactuar els participants amb diferents jocs.

Dins d'aquestes mateixes jornades, ahir al vespre al Cinema Rambla també es va projectar la pel·lícula "En un mundo libre" de Ken Loach.

Més activitats al llarg d'aquesta setmana

Les activitats de les Jornades de la Dona 2009 seguiran al llarg d'aquesta setmana. Demà 4 de març, al llarg de la tarda tindrà lloc la Jornada "La igualtat d'oportunitats en l'àmbit laboral" a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, des de les 16.30 a les 19.30 hores. L'acte de benvinguda i la inauguració de la Jornada anirà a càrrec de la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria–, i tot seguit s'encetarà la jornada amb la xerrada "On som en matèria d'igualtat d'oportunitats?", amb el director del servei territorial del Departament de Treball de Tarragona, Josep M. Solanes. A partir de dos quarts de sis, serà el torn de David Romero, consultor de la Fundació Adecco, que parlarà sobre "El foment de la integració laboral de les dones".

A les sis de la tarda tindrà lloc una taula rodona sota el títol "La rendibilitat de la conciliació i la igualtat d'oportunitats", amb el director de Relacions Externes de MRW –Paco Sosa– i el director general de TQ Tecnol, Xavier Martínez. Posteriorment, l'empresària cambrilenca Grego Rosenboon parlarà de "La conciliació en primera persona".

Durant la jornada de demà, també es realitzarà un taller al centre Les Basses, de les 16 a les 19 hores, que tractarà sobre "La participació de la dona en la construcció de la ciutat", que comptarà amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones i anirà a càrrec d'Adriana Cioccleto i Marta Fontseca, arquitectes integrants del Col·lectiu Punt6.

Dia Internacional de la Dona

El diumenge 8 de març se celebrarà el Dia Internacional de la Dona. A partir de les dotze del migdia, el Parc del Pescador acollirà l'actuació del grup de vent Staccato de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, sota la direcció d'Eva Garriga. Tot seguit, es farà la lectura del manifest a càrrec de la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils, Maricel Llaveria.

Exposicions, projeccions i Sopar homenatge al Dia de la Dona

El programa d'enguany també inclou d'altres activitats com l'exposició fotogràfica "Dones d'aigua. Una lluita per la vida", que s'inaugurarà el proper dijous 5 de març a la sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional. Una mostra de 40 fotografies de gran format que permet fer un recorregut visual per la vida de diverses dones africanes, la seva relació amb l'aigua i el rol que tenen aquestes dones vers la recollida diària de l'aigua i les conseqüències que els comporta a les dones. Aquell mateix dijous a la sala Ka l'Arrib es farà la projecció de la pel·lícula "En tierra de hombres", i posteriorment es farà un debat sobre la figura de la dona.

El dia 6 de març també s'organitzarà el Sopar homenatge al Dia de la Dona a l'Hotel Tryp Cambrils. La venda de tiquets es fa a través de l'associació Dones Amunt.

Comenta aquest article