L'atleta Judith Codorniu guanya la medalla de bronze en la prova del pentatló del Campionat de Catalunya

L'atleta juvenil va quedar tercera finalment en la prova del pentatló al Campionat de Catalunya

Aquest passat cap de setmana es va disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de Pista Coberta en les categories infantil, cadet i juvenil. Una dada inicial rellevant és el fet que es tracta de l'edició amb un nombre més gran de participants per part del Club Atletisme Cambrils, concretament quatre, un a la categoria infantil i tres a la juvenil. Els protagonistes van ser l'infantil David Álvarez i els juvenils Jhon Reales, Judith Codorniu i Tania Borrero, que van tenir un rendiment altament satisfactori. A ressaltar la medalla de bronze assolida per la Judith.

Els parcials dels participants van ser els següents: a la categoria infantil es disputa el tetratló, disciplina que reuneix quatre proves: una cursa, dos salts i un llançament. Als 60 metres llisos, el David entrava a meta en quarta posició, assolint una millor marca personal al parar el cronòmetre en 8”44. Va seguir competint amb èxit al salt de llargada, on amb un millor salt de 4,52 metres assolia el Rècord de Cambrils de la categoria. Al llançament de pes efectuava un millor llançament de 7,52 metres. Per acabar la combinada prenia part al salt d'alçada, on superava el llistó situat a 1,42 metres.

En el conjunt de la tetratló Infantil, el David assolia la sisena posició amb 1.402 punts, el que constituïa un nou Rècord Territorial, batent el que ell tenia amb 22 punts de millora.

Classificacions de la categoria juvenil masculina

A la categoria juvenil masculina es disputa l'hexatló, disciplina que reuneix sis proves: dues curses, tres salts i un llançament. Als 60 metres llisos, el Jhon arribava a meta en segon lloc, parant el cronòmetre en un temps de 7”60. Posteriorment participava al salt de llargada, on realitzava un millor salt de 5,49 metres, que significava una millor marca personal de pista coberta. Tot seguit prenia part al llançament de pes, on amb un millor llançament de 9,93 metres assolia una millor marca personal. Per acabar la primera jornada, disputava el salt d'alçada, superant el llistó en un millor intent a 1,56 metres.

Començava la segona jornada amb els 60 metres tanques, on acabava tercer amb un registre de 9”13, molt a prop de la seva millor marca de 9”00. Per finalitzar la competició prenia part al salt amb perxa, on superava el llistó situat a 2,20 metres, millorant el seu millor registre personal per 10 centímetres.
En la seva primera competició en aquesta disciplina, va rendir a un alt nivell, mostrant-se molt regular al voltant de les seves marques i assolint una meritòria sisena posició amb 2.971 punts.

Classificacions de la categoria juvenil femenina

La combinada juvenil femenina és el pentatló, on les atletes prenen part en cinc proves: dues curses, dos salts i un llançament. Començava la competició amb els 60 metres tanques, on la Judith era segona amb un registre de 10”14, a una dècima de segon de la seva marca. Per la seva part, la Tania acabava quarta amb un temps de 10”81, molt a prop de la seva millor marca de 10”72. Tot seguit prenien part al salt d'alçada. La Judith superava el llistó en un millor intent a 1,38 metres, a dos centímetres del seu millor registre. La Tania s'aixecava fins a 1,29 metres, assolint un millor registre personal.

Al llançament de pes, la Tania guanyava la prova amb un millor llançament de 8,85 metres, mentre la Judith arribava als 6,84. A continuació era el torn del salt de llargada, on la Tania era tercera amb un millor salt de 4,44 metres; per la seva part, la Judith efectuava un millor intent de 4,28. A manca dels 600 metres llisos, a la classificació general la Judith era tercera i la Tania quarta, a només 42 punts de distància. Una cinquena classificada, a només 11 punts de la Tania, configurava el grup que lluitaria per la medalla de bronze. La noia en cinquena posició és la que va sortir per davant amb la intenció de retallar els punts suficients com per a poder superar les nostres atletes.

La Judith va sortir ràpidament darrere seu, mentre que la Tania mantenia un ritme més prudent però constant. Al final, tot i arribar per darrera de la seva rival, la Judith va poder mantenir l'avantatge que disposava. Amb un temps de 1’59”96 assolia un total de 2.410 punts, trenta més que la seva adversària, adjudicant-se la medalla de bronze. D'altra banda, la Tania era desqualificada pels jutges per trepitjar la línia interna de la pista a la darrera corba de la prova. Una més que rigorosa decisió que la feia baixar fins a la sisena posició final.

L'estadística global

La medalla de bronze a la pentatló juvenil va ser per la Judith Codorniu; hi van haver també tres llocs de finalista, casualment sempre el sisè lloc, de la Tania Borrero, el Jhon Reales i el David Álvarez: un Rècord Territorial del David Álvarez al tetratló; un Rècord de Cambrils el David Álvarez, al salt de llargada: i quatre millores de marques personals.

Amb aquesta competició conclou la temporada de Campionats Nacionals de pista coberta. El balanç de la temporada de pista coberta ha estat altament satisfactori amb quatre medalles, un Rècord de Catalunya, 23 Rècords Territorials (tots ells per part del David Álvarez) i 56 Rècords de Cambrils i una posició de finalista en Campionats d'Espanya. Una de les millors estadístiques del club al llarg dels prop de 30 anys d'existència.

A partir d'aquesta mateixa setmana els atletes del Club Atletisme Cambrils inicien els entrenaments encarant la temporada a l'Aire Lliure. Un dels objectius més importants serà el de formar un equip femení absolut capaç de disputar la fase d'ascens de la Lliga Catalana per a pujar a la primera divisió, la màxima categoria de l'atletisme català.