Cultura

"El ataque de los robots de nebulosa-5" aconsegueix el primer premi del jurat del XI FEC a Cambrils

Per Berta Ruiz

Chema Garcia va ser el guanyador del concurs estatal del XI Festival Europeu de Curtmetratges

El curtmetratge El ataque de los robots de nebulosa-5 de Chema Garcia va resultar ser el gran triomfador de la gala de cloenda i entrega de premis del concurs estatal del XI Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus, que va tenir lloc el passat dissabte a la nit al Cinema Rambla.

L'acte, presentat per l'actriu Anna Barrachina, es va iniciar amb un resum en imatges de les activitats que s'han realitzat al llarg d'aquests quatre dies de Festival, i seguidament, es va procedir a fer l'entrega dels diferents premis. Enguany, el jurat ha estat format per: l'il·lustrador Arnal Ballester, pel creador i director del Festival de Curtmetratges Baumann de Terrassa –Manuel Bermúdez– , pel director de cinema –Isaki Lacuesta–, per l'artista –Isidre Manils– i pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Joan Recasens.

El ataque de los robots de nebulosa-5, On the line i Turismo, els treballs guanyadors

El primer premi del jurat del concurs estatal va ser per El ataque de los robots de nebulosa-5 de Chema Garcia d'Alacant, premiat amb 4.500 euros. El segon premi del jurat del concurs estatal va ser per On the line de Jon Garaño de Donosti, premiat amb 2.000 euros. El primer premi del públic del concurs estatal va ser per Turismo de Mercè Sampietro, que va recollir emocionada el seu premi. Mentre que, el jurat també va escollir com a accèssit el curtmetratge de El encargado de Sergio Barrejón de Madrid.

Aquests quatre curtmetratges passaran a competir directament al concurs europeu de Reus, que tindrà lloc entre el 4 i el 7 de març, juntament amb els altres 17 curtmetratges europeus seleccionats pel concurs.

Després de l'entrega dels premis, es van projectar els diferents curtmetratges premiats, i tot seguit es va tancar l'acte de cloenda amb dos films més: Final de Hugo Martín Cuervo, protagonitzada per Imanol Arias i Manuela Paso i Heterosexuales y casados de Vicente Villanueva i protagonitzat per Guadalupe Lancho, Alejandro Casaseca, Manolo Soto i Carmen Ruíz.

Darreres activitats del festival

Durant la jornada de dissabte també es van dur a terme les darreres activitats del Festival a Cambrils. Al migdia al Centre Cultural, es va fer la presentació del curt realitzat al taller de Petits Dibuixos Animats, mentre que per la tarda es va dur a terme l'activitat Nice to meet you, una trobada oberta amb els realitzadors del concurs estatal. Per la tarda, el Centre Cultural també va acollir la projecció de la VI edició del concurs de Microfilms. Enguany, els guanyadors del concurs de Microfilms es donaran a conèixer durant l'acte de lliurament de premis a Reus, el proper 7 de març al Teatre Bartrina.

Comenta aquest article