Informació general

El diputat socialista Daniel Font explica els detalls del projecte de la nova llei d'Educació

Per Berta Ruiz

El diputat Daniel Font, acompanyat pel regidor Oliver Klein, el passat divendres al vespre

L'agrupació local del PSC va organitzar el passat divendres al vespre una xerrada sobre el projecte de llei d'Educació. La xerrada va tenir lloc a la seu de l'Agrupació –situada al passeig d'Albert– i va comptar amb la participació del diputat del PSC-CpC al Parlament de Catalunya –Daniel Font– i portaveu del seu grup a la comissió d'Educació i Universitats i que ha participat en la ponència del projecte de llei d'Educació.

Punts en el sistema educatiu que no estan ben resolts

Moments abans d'encetar la seva intervenció, Daniel Font atenia a Revista Cambrils Diari Digital i detallava alguns dels principals aspectes d'aquesta nova llei educativa. Segons va comentar Font, "a la societat hi ha una exigència ciutadana que reclama que es faci alguna cosa en matèria educativa, perquè les famílies detecten que hi ha alguns punts en l'àmbit educatiu que no estan ben resolts. N'hi ha d'altres punts que sí estan ben resolts com per exemple, l'educació primària, les etapes infantils i alguns àmbits de l'escola universitària". No obstant això, Daniel Font va explicar que en el sistema educatiu existeixen problemes importants, sobretots en l'ESO i en el Batxillerat, "ja que molts alumnes abandonen els estudis, no passen de curs i es passen al mercat laboral molt aviat". De fet, segons va apuntar Font, "més de la meitat dels alumnes que fan ESO, o no aproven, abandonen o no segueixen estudiant. Això és un problema perquè impacta a tot el sistema productiu i també impacta a la convivència i als valors ciutadans.

"Hem de fer una educació que millori la qualitat i els resultats"

Segons Font, "cap país es desenvolupa bé si no té una educació adequada", i per tant, "hi ha la consciència que s'ha d'intervenir d'alguna manera, però el problema és com fer-ho. La idea del Govern és provocar-ho a través d'una llei, que no ho resoldrà tot, però sí que pot ser la punta de llança per a que tothom s'hi vagi implicant, tant les famílies, com els estaments educatius i la població. Hem de fer una educació que millori la qualitat i els resultats. Aconseguir a Catalunya una educació de qualitat i que millori els resultats escolars de manera clara". De fet, segons va apuntar Font, "l'estrella de la llei no és l'educació en sí, sinó el projecte educatiu de cada centre escolar. És una llei que facilita instruments, per a que cada centre pugui millorar. S'ha de fer una evolució col·lectiva, perquè hi ha desigualtats: hi ha situacions molt bones en el sistema educatiu, però també n'hi ha d'altres que no ho són tant. Hem de buscar una certa homogeneïtat del sistema per a que l'oferta educativa sigui semblant i es respecti el principi d'equitat i de qualitat".

Actualment, la llei s'està tramitant i el període d'esmenes finalitza aquesta mateixa setmana. Tots els grups han presentat algunes objeccions i s'han realitzat nombroses consultes i aportacions amb els diferents sectors educatius, la plataforma dels sindicats, les associacions de pares i la plataforma de les patronals concertades. Es preveu que de cara al proper mes d'abril, la llei pugui ser aprovada, "amb una àmplia majoria, que és del que es tracta", tal i com va dir Daniel Font.

Comenta aquest article