Cultura

"Complexa natura" de Sílvia Arniches és la darrera proposta que es pot trobar a l'Espai El Pati

Per Berta Ruiz

Sílvia Arniches amb una de les seves obres de l'exposició "Complexa natura"

L'exposició de pintura "Complexa natura" de l'artista Sílvia Arniches és la proposta que es pot trobar a l'Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional fins el proper 14 de març.

Un total de 22 quadres completen aquesta mostra de pintura a l'oli sobre tela, utilitzant la tècnica de l'espàtula, per aconseguir una major "expressió", tal i com ha manifestat Sílvia Arniches a Revista Cambrils Diari Digital. Els quadres representen petits fragments de natura, que tot i ser petits "expressen molta complexitat. Quan més petits són, pots veure aquesta complexitat quan t'hi acostes, mentre que quan t'allunyes pots veure una altra perspectiva". Sobre aquest joc de perspectives, Arniches comenta que "jo jugo amb aquest doble sentit. Pinto coses reals que al fer-les petites es perceben d'una forma abstracta". Cal destacar que la majoria dels quadres de la mostra són extrets de fotografies de paisatges del Penedès, com camps, plantes o racons nevats d'alguna darrera nevada a la zona.

Sílvia Arniches també explica que "durant molt de temps vaig anar provant coses molt diverses i pintant amb pinzell, fins que va arribar un moment que vaig començar a pintar amb espàtula i provar amb el tema del paisatge, perquè em permet interpretar-lo i passar a una abstracció. M'agrada que la gent pugui interpretar el que senten i el que veuen. D'una obra hi poden haver moltes interpretacions i m'agrada donar via lliure a la imaginació de la gent, deixar aquell punt d'interrogant o de dubte".

Aquesta és la primera vegada que l'artista de Vilafranca del Penedès exposa a Cambrils i es mostra molt contenta i satisfeta de poder portar i mostrar la seva obra a Cambrils.

Comenta aquest article