Informació general

Cambrils comptarà l'any 2010 amb una oficina de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya

Per Berta Ruiz

Cambrils comptarà l'any 2010 amb una oficina de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament de Treball de la Generalitat, tal i com va informar ahir la Delegació Territorial del Govern a Tarragona.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) traslladarà i modernitzarà vuit oficines de treball d'arreu del territori català per tal d'ampliar i reforçar els serveis en matèria d'ocupació i formació a les persones en situació d'atur. En concret, l'any 2010 es modernitzaran vuit noves oficines de treball –en locals adquirits per l'empresa pública Institut Català de Finances Equipaments, SAU– a les localitats de Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès, Rubí, Berga i Esplugues de Llobregat . El novè local adquirit estarà situat a Cambrils, on per primera vegada es comptarà amb una oficina de treball.

L'adquisició d'aquests locals s'emmarca en el Pla de Millora de la xarxa d'oficines de treball (2008-2010) impulsat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu reforçar les oficines de treball per oferir un servei de qualitat a les persones en situació d'atur. El cost total d'aquesta operació és de 22,5 milions d'euros, 15 dels quals es destinaran a l'adquisició dels locals i 7,5 a la seva adequació. Actualment, la majoria d'oficines del SOC s'ocupa en règim de lloguer, però aquests nous locals es compraran.

L'oficina de treball s'instal·larà al barri de la Parellada

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas– es mostrava satisfet i valorava molt positivament a Revista Cambrils Diari Digital, la ubicació d'aquest nou servei a Cambrils. Segons va dir Matas, des del Departament de Treball "van manifestar la voluntat de descentralitzar les oficines que estan situades a Reus. Cambrils és una població que cada vegada és més gran, amb un volum de gent molt gran i el nombre de desplaçaments a la capital també és important. Des de l'Ajuntament vam facilitar la recerca d'espais i des del Departament van manifestar la voluntat d'obrir aquesta nova oficina properament".

Pel que fa a la ubicació d'aquest nou servei cal dir que encara no està confirmada, tot i que possiblement s'ubicarà al barri de la Parellada. Les actuals oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) són les antigues oficines de l'INEM. De fet, amb aquest nou servei que s'instal·larà a Cambrils, ja no caldrà desplaçar-se a Reus per tal de gestionar tots els temes relacionats amb l'atur, amb les ofertes de col·locació i d'altres qüestions laborals. Tot plegat, suposarà "una major qualitat dels serveis per tots els cambrilencs", tal i com va afirmar ahir Matas.

Comenta aquest article