Cultura

S'enceten les sessions del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus

Per Berta Ruiz

La mostra de cartells està instal·lada a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional

Ahir a la nit al Cinema Rambla de Cambrils es van encetar les sessions del XI Festival Europeu de Curtmetratge FEC Cambrils-Reus. En aquesta primera sessió es van projectar un total de set films: Berboac, Miente, El encargado, Espléndido, On the line, Absent i Tras los visillos. Avui a la nit seguiran les sessions amb la projecció de set curtmetratges més –El ataque de los robots de nebulosa-5, Porque hay cosas que nunca se olvidan, Reacción, Catharsis,Mamá, No se preocupe i Autorretrato– i divendres es tancaran les projeccions amb set treballs més: Cabaret Kadne, O hospital, Ida y vuelta, Laura en la cama, Turismo, Abimbowe i Microfísica.
Enguany s'han seleccionat 21 curtmetratges pel concurs estatal; mentre que pel concurs europeu –que tindrà lloc a Reus entre els dies 4 i 7 de març– se n'han seleccionat un total de 17.

Demà divendres també es faran més activitats paral·leles dins del Festival, com el crèdit de la URV "M'agraden curts", que pel matí comptarà amb la presència de Guillermo Asensio i per la tarda es farà una conferència i una projecció amb Chema García. A partir de els set, el Centre Cultural també acollirà l'acte D.O Films Cambrils, on es donarà cabuda a tots aquells curtmetratges de realitzadors del Camp de Tarragona que no competeixen a la secció oficials.

Finalment, el dissabte 28 de febrer tindrà lloc al Cinema Rambla la sessió de cloenda amb el lliurament de premis. Durant l'acte de cloenda, presentat per l'actriu Anna Barrachina, es podran visionar els curtmetratges premiats en aquesta edició, a més de dos dels millors curtmetratges estatals i europeus del 2008 premiats als European Films Awards 2008.

Exposició sobre els cartells dels films

D'altra banda, des del passat dimarts també es pot veure a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional l'exposició "Poster FEC", que recull 14 cartells dels 21 curtmetratges estatals que es projectaran enguany en el XI Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus. Els cartells exposats són dels films seleccionats: Absent, Autorretrato, Berbaoc, Cabaret Kadne, Catharsis, El ataque de los robots de nebulosa-5, El encargado, Espléndido, Laura en la cama, Mamá, Microfísica, Miente, No se preocupe i O Hospital.

Els cartells dels curtmetratges europeus seleccionats es podran veure a la sala Santa Llúcia de Reus.

Comenta aquest article