Cultura

"Turisme responsable: Un repte pendent" és l'exposició sobre un projecte realitzat per la URV Solidària a Burkina Faso

Per Berta Ruiz

Joan Fuster, director del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la URV Solidària, explicant alguns detalls sobre l'exposició, ahir a la tarda al vestíbul de l'Ajuntament

"Turisme responsable: Un repte pendent" és l'exposició que des d'ahir es pot trobar al vestíbul de l'Ajuntament, i que està organitzada pel Centre de Cooperació al Desenvolupament de la URV Solidària i Setem.

De fet, ahir a la tarda es va inaugurar aquesta mostra que va comptar amb la presència del regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– i el director del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la URV Solidària, Joan Fuster i autor de les fotografies exposades durant el seu treball de camp a Burkina Faso.

L'exposició consta d'una sèrie de plafons informatius acompanyats d'una important quantitat d'imatges fotogràfiques realitzades a Burkina Faso. El treball de camp realitzat en aquest país africà es va fer amb l'objectiu d'identificar estratègies integrals i responsables sobre el desenvolupament turístic a la zona com a eina de desenvolupament econòmica.
Per tal de dur a terme aquest projecte, s'ha realitzat un treball conjunt amb la comunitat local implicant a tots els agents com els operadors, les agències, l'administració i la població local per cercar estratègies de treball conjuntes. L'objectiu del projecte d'aconseguir un turisme responsable també suposa el respecte pel medi ambient; la millora de les infraestructures per millorar la qualitat de vida de la població i el repartiment equitatiu, ja que el turisme pot generar llocs de treball per a la població i la diversificació de l'economia local. Cal doncs, distribuir els recursos de manera justa i planificada. El turisme responsable també pot ser una eina per recuperar i preservar els oficis ancestrals i el respecte pels costums i les tradicions locals.

Comenta aquest article