David Álvarez aconsegueix dues medalles d'argent i rècord de Catalunya al campionat de Catalunya infantil

Per Pere Ferrando

David Álvarez va participar en el Campionat de Catalunya Infantil, a Vilafranca del Penedès

El que pot sobtar del titular és que havent batut el rècord de Catalunya, el David no hagi guanyat la medalla d'or. El fet és que el salt amb perxa masculí va ser la prova estel·lar del Campionat de Catalunya Infantil que es va disputar, juntament amb el Campionat de Catalunya Cadet i el Juvenil al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès durant el passat cap de setmana.

Dos atletes van ser els protagonistes de l'esdeveniment, un d'ells l'atleta infantil del Club Atletisme Cambrils, el David Álvarez. El rècord de Cambrils i també el rècord territorial estava en 2,25 metres, el rècord de Catalunya en 2,65 metres.

Doncs bé, el David i un atleta de Calella van anar superant les diferents alçades partint d'un llistó inicial de 2,05 metres. De 5 en 5 centímetres van anar deixant enrere el rècord territorial i el de Catalunya. A 2,75 metres va ser el moment del rècord, donat que el David era el primer a saltar i va superar el llistó al primer intent. El frec a frec va continuar fins als 2, 90metres, on el David, amb el cansament acumulat d'haver efectuat 31 salts més els 15 al salt d'alçada on havia competit prèviament, va deixar via lliure al seu rival que va arribar als 3,15metres. Un nivell inusitat tenint en compte que es tracta de nois de 12 i 13 anys. Amb aquest registre el David es situa al segon lloc del rànquing nacional i de l'estatal de la categoria. Per a poder valorar correctament la vàlua d'aquesta marca, podem citar el fet que el millor saltador de perxa de tots els temps, l'ucraïnès Sergei Bubka va saltar 2,70 metres a la mateixa edat.

Aquesta magistral actuació va venir precedida per un altre gran resultat com és la medalla d'argent a la prova del salt d'alçada. En aquest cas el seu rival era un atleta de Manresa, amb el què van competir amb una alta intensitat, superant els llistons de 1,45 i 1,47 metres al tercer intent quan només quedaven ells dos en competició. Va ser al 1,49metres quan el David va cedir al no poder superar aquesta alçada. Amb l'1,47metres superava el rècord de Cambrils que tenia l'Adrià Triviño en 1,40 metres. Amb aquest registre, el David es situa entre els 5 millors atletes estatals de la temporada.

Si bé el David ha anat seguint una constant progressió tant física com tècnica els darrers dos anys, sens dubte que aquesta temporada ha donat un salt de qualitat que l'ha situat en la condició de ser un dels millors atletes catalans i estatals de la categoria.

Elbereth Lanciano medalla de bronze en el llançament de pes

Una altra atleta destacada del cap de setmana va ser l'Elbereth Lanciano a la categoria cadet. En les cinc temporades que porta com a atleta no ha deixat de pujar al pòdium. A la prova del llançament de pes l'Elbereth va assolir la medalla de bronze amb un millor llançament de 10,55 metres, que constitueix un nou rècord de Cambrils de la categoria. Aquesta marca va ser assolida al sisè i últim intent, quan anava classificada en la quarta posició. Aquest és un tret característic d'aquesta atleta que fins el darrer esforç no dóna res per perdut. Aquesta és la novena medalla assolida en tota la seva carrera atlètica. I segurament no serà la darrera, doncs en aquests moments és la millor atleta tant nacional com estatal a la prova de llançament de martell.

Participació en la categoria infantil amb Maria Álvarez i Carolina Molina

La María Álvarez va participar als 60 metres llisos. Era tercera a la tercera semifinal amb una marca personal de 8”66 amb la que assolia el pas a la final. Una mala sortida l'apartava de la lluita per les posicions capdavanteres acabant en la setena posició. Tanmateix, participava al salt d'alçada, on era desena amb un millor salt de 1,24 metres. La seva actuació va ser molt meritòria donat que va competir amb dècimes de febre i malestar, que no la van deixar rendir al màxim de les seves possibilitats.

La Carolina Molina quedava desena al triple salt amb un millor registre de 8,06 metres. També va participar als 60 metres llisos però no va poder passar a la final. Cal fer esment que es troba al primer any de la categoria, i aquest campionat li servia per guanyar experiència competitiva en la seva nova categoria.

Tres representants locals en la categoria juvenil

La Tania Borrero prenia part al salt de llargada. Amb un millor salt de 4,59 metres prop dels 4,68 metres que té com a marca personal, assolia la setena posició final.
La Judith Codorniu era sisena a la segona semifinal dels 60 metres tanques a la categoria juvenil. Tot i els 10”27 que era la seva millor marca de la temporada en pista coberta, es va quedar a un lloc de passar a la final.
Posteriorment era el torn del John Reales. A la prova del salt d'alçada era sisè amb un millor salt de 1,58 metres. Als 60 metres tanques quedava cinquè de la segona semifinal. Tot i fer marca personal, a l'igual que la Judith es quedava a un lloc de l'accés a la final. Per acabar, era quart a las segona semifinal dels 60 metres llisos. Tal i com li passava a les tanques, una posició el va privar de poder disputar la final.
Minuts més tard era la Tania Borrero la que es posava als blocs de sortida per disputar els 60 metres llisos, acabant en la setena posició a la primera semifinal amb una marca de 8”69, a només 5 centèsimes de la seva marca personal.

El diumenge pel matí els tres atletes tornaven a tenir protagonisme

La Tania competia a la final de pes, acabant en la cinquena posició amb un millor llançament de 9,08 metres.
A la prova del salt d'alçada la Judith acabava en quarta posició millorant la seva marca personal al superar el llistó a 1,40 metres. Per la seva banda, el John disputava la primera semifinal dels 200 metres llisos, acabant en tercera posició amb una marca de 23”88.

L'estadística global de les tres competicions va ser excel·lent: dues medalles d'argent i una medalla de bronze; quatre posicions de finalista; un rècord de Catalunya, un rècord territorial batut en dotze ocasions i quatre Rècords de Cambrils i sis millores de marca personal.