Societat

Les 2.000 racions de fideus amb galeres clouen les cinquenes Jornades de la Galera i la cuina mediterrània

Per Raquel Samaniego

Fins a 2.000 racions es van vendre ahir diumenge en la cinquena galerada amb fideus al port

La degustació de fideus amb galeres va aplegar al port de Cambrils una gran quantitat de gent, més que altres anys segons van dir tant els cuiners com els cambrers, que va fer que totes les racions previstes, les 2.000, es venguessin sense pausa entre les 11 i les 13 hores d'ahir diumenge. En total es van cuinar uns 200 quilos de galeres i 150 de fideus en un dia marcat pel sol i el bon temps.

Un quart d'hora abans de la 1 del migdia van deixar de vendre tiquets, però com ha afirmat el regidor de Promoció de Ciutat —Oliver Klein—, finalment es van rascar les últimes racions fins l'hora fixada. Els tiquet es van vendre a 3 euros si el plat de fideus anava acompanyat amb cava, o de 2 euros si era amb aigua.

Taller de vogadors i vela llatina

També a partir de les 11, els vogadors Vent d'Estrop van fer un taller a les escales reials per a tot aquell que volgués pujar en un llagut. Així, tant els grans com els petits van conèixer una mica més aquest esport i es van poder donar un tomb pel port cambrilenc. Finalment, sobre les 13 hores, l'associació de vela llatina l'Arjau va fer una demostració de com s'arma una vela.

Aquests actes van tancar ahir les cinquenes Jornades de la Galera i la cuina mediterrània, que s'han celebrat des del 9 fins el 22 de febrer. Entre les activitats més concorregudes d'aquests dies està l'esmorzar de la Cooperativa Agrícola de diumenge 15, amb les 1.000 racions de galeres i calçots, i la d'ahir, on es van vendre les 2.000 previstes.

Comenta aquest article