Societat

Sergi Palacín, alumne de l'escola d'Hoteleria de Cambrils, guanya el 5è concurs de la Mar als Fogons

Per Raquel Samaniego

 Jaume Borrell, de Calella, i Sergi Palacín, de Cambrils, van guanyar el concurs de joves cuiners

Sergi Palacín va ser el guanyador del 5è concurs de la Mar als Fogons, que cada any s'organitza en el marc de les Jornades de la Galera i la cuina mediterrània, amb el seu plat estrella anomenat dues sensacions de raviolis de galera farcits d'una crema de ceps. El segon classificat va ser Jaume Borrell, del centre Bisbe Sivilla de Calella, que va preparar un canaló de galera embolicat amb botifarra negra i blanca, amb una crema de pèsols, una reducció de galera i un cruixent de pensament.

El veredicte es va donar a conéixer el passat divendres a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. El guanyador, que és alumne d'aquesta escola, va manifestar que se sentia molt bé, perquè "és
el segon any que hi participo, i el passat ja vaig ser finalista. Enguany hi havia molt nivell, bastant més que d'altres, i això em fa pujar una mica l'autoestima". Per la seva banda, l'alumne de Calella va manifestar que ha volgut cuinar amb ingredients comuns al Maresme, d'on ell és. El més complicat per ell va ser aconseguir el cruixent de pensament, "perquè no trobava la paella més adient i he hagut de fer-la amb un altra. Però al final ha sortit molt bé el plat".

Una elecció complicada

El jurat estava format per Anton Torres, de la Cooperativa Agrícola de Cambrils; Vicky Ortega, de l'associació Dones Amunt; Lluís Notario, de l'empresa Casmevin; Eduard Rovira, de Caixa Manresa; Josep Pijoan, Patró Major de la Confraria de Pescadors; Manel Gavaldà, del restaurant Casavella; Oliver Klein, regidor de Promoció de Ciutat; i M. Carme Duch, directora de l'Escola. Tots ells van poder tastar, acabats de fer, els 10 plats que els finalistes van preparar durant el matí de divendres a les instal·lacions del centre.

Carme Duch va manifestar que estaven molt agraïts de col·laborar en les jornades i poder cloure a l'escola, un any més, aquest concurs. També, tot i ser el primer any que està al capdavant, va manifestar que sabia que cada any els joves cuiners es van superant i sorprenent al jurat amb propostes molt originals.

Els vuit finalistes van ser Mario Torres Lozano, de l'escola CETT; Josep Balabué Fernández, de Joviat; Jordi Vidal Turmo, de Lleida; Isabel Martínez, del centre Bisbe Sivilla de Calella; Sarai Nevado, de l'escola Osona; i els tres últims, estudiants de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Màrius Ordóñez, Mohamed Quauch i David González.


Els deu finalistes del concurs procedien de diverses escoles d'hoteleria d'arreu de Catalunya

Comenta aquest article