Societat

El carnaval reunirà demà més de 1.000 persones en un total de 16 comparses

Per Raquel Samaniego

Marc Luque, Jordi Savall, Pere Martí i Gerard Salvadó, durant la presentació del carnaval

Tot és apunt perquè demà torni el carnaval pel carrers de Cambrils després de 8 anys. Un total de setze carrosses i més de 1.000 persones participaran enguany en aquesta nova edició que se celebrarà dissabte a la tarda, a partir de les 17.30 hores, en comptes del diumenge al matí com es feia fins l'any 2000. El recorregut començarà al passeig d'Albert, a l'alçada de l'Escola de Música, on les carretel·les es reuniran. Seguidament, baixaran el passeig de la Salle fins creuar el pont de la riera que els portarà cap a la rotonda del Parc del Pescador, i baixaran paral·lel a ell pel carrer de Robert Gerhard. Posteriorment, recorreran tot el passeig Marítim fins la rotonda del Club Nàutic i pujaran per la Rambla Jaume I, per acabar la rua en direcció a l'Ajuntament.

Seran unes tres hores de rua plena de color, música i mil quilos de confeti. Els organitzadors de la festa, la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC), conjuntament amb el consistori, expliquen que en un inici esperaven "unes 8 o 10 comparses, i ja pensàvem que allò podia ser un èxit. Així que ara estem molt contents amb la quantitat de gent que ens ha recolzat", explicava ahir Marc Luque. Sobre les disfresses, no van voler avançar res, tot i que apuntaven que "hi ha molta variació i no hi ha cap de repetit". Esperen, a més, que grups d'amics i famílies que marxen a veure el carnaval a d'altres poblacions properes es quedin a la seva ciutat.

La NAC va voler remarcar que aquest és un any de prova, i que si la gent respon, any rere any aniran millorant les coses que potser enguany no agradaran: "Aquest any ens ha servit per recollir a molta gent que volia fer el carnaval, ja que arrancar és el més difícil. Esperem que cada any puguem anar millorant", explicava el Marc.

Concert com a fi de festa

El concert de carnaval es farà al Palau Municipal d'Esports, a partir de les 22.30 hores, i està adreçat a tot tipus de públic, des dels més petits de casa als més grans. El regidor de Festes de l'Ajuntament —Jordi Savall— va explicar que la preocupació que tenen ara és per la capacitat del pavelló, on hi caben unes 1.500 persones.

Durant el concert, sobre quarts de dotze, els organitzadors faran entrega d'un record a cada colla per la seva participació en aquesta represa del carnaval. Segons va explicar Savall, es va deixar de fer aquesta festa perquè hi va haver una picabaralla d'entitats, "ja que a l'hora de donar els premis sempre hi havia discòrdia. Per això, veig molt encertat que enguany entreguin records".

L'Ajuntament s'ha gastat uns 15.000 euros per recuperar el carnaval a Cambrils, diners entre el quals hi ha la subvenció que ha rebut la NAC per contractar els concerts, entre d'altres aspectes. La rua, a més, tindrà una assegurança de responsabilitat civil. 

Prohibició d'aparcar en alguns carrers

La rua de carnaval passarà per alguns carrers on les places d'aparcament hauran de ser buides. Concretament hi ha diversos trams: en primer lloc, el passeig d'Albert a partir de les 3 de la tarda, perquè és on les carretel·les s'instal·laran per començar el recorregut; en segon lloc, la Rambla de Jaume I des de la plaça d'Aragó fins el carrer Hug de Montcada; i finalment, l'avinguda d'Adelaida des de la via del tren fins la parada d'autobusos que hi ha al pavelló d'esports. Jordi Savall va recalcar també que els conductors han de saber que a la resta de carrers on no caldrà treure els cotxes, no podran agafar el seu vehicle fins que no acabi la rua.

Comenta aquest article