Esports

L'atleta Elisa Laguna queda vuitena al Pentatló del Campionat d'Espanya Júnior

Per Pere Ferrando

L'Elisa Laguna va decidir participar al pentatló, una disciplina que consta de cinc proves

El passat cap de setmana es va disputar al Palau Municipal d'Esports Antonio Elorza de Donostia el Campionat d’Espanya Júnior d'Atletisme en Pista Coberta. Elisa Laguna era la representant del Club Atletisme Cambrils que s'havia classificat per a participar en aquest campionat. Ho havia aconseguit en 3 proves: 60 metres llisos, 60 metres tanques i la pentatló, però va renunciar a la prova de tanques donat que calia centrar els esforços en una prova, i ho va fer a la pentatló que es disputava el dissabte. Un cop finalitzada correria els 60 metres llisos l'endemà, aprofitant unes hores de descans entre ambdues disciplines.

La pentatló és la disciplina de les proves combinades de la categoria júnior femenina i comprèn les següents 5 proves: 60 metres tanques, salt d'alçada, llançament de pes, salt de llargada i 800 metres llisos.

L'Elisa va encetar la competició corrent els 60 metres tanques en 10”04, quedant tercera de la seva sèrie i molt a prop del seu registre personal de 9”91. Al salt d'alçada aconseguia franquejar el llistó a 1,35 metres, 5 centímetres per sota de la seva marca personal. Al llançament de pes assolia un millor llançament de 6,83 metres, vora mig metre menys que la seva millor prestació. Tot i que els 3 resultats estaven per sota de les seves possibilitats, el conjunt global de la puntuació era semblant a quan va batre el rècord de Cambrils.

Rècord júnior i absolut de Cambrils en el salt de llargada

La següent prova a disputar era el salt de llargada. L'Elisa assolia un millor salt de 4.87 metres, registre amb el que batia el rècord júnior i absolut de Cambrils de pista coberta que tenia la Sílvia Gutiérrez amb dos centímetres menys. En el conjunt de la prova assolia la cinquena posició. A la darrera prova, els 800 metres llisos, l'Elisa arribava en una vuitena posició global de la combinada. A la primera de les dues sèries assolia el tercer lloc amb un temps de 2’42”61, amb el que batia el rècord júnior i absolut de Cambrils de pista coberta que ella mateixa tenia amb vora 8 segons més.

A la classificació final mantenia la vuitena posició amb 2.556 punts, millorant en 163 punts el rècord de Cambrils tant júnior com absolut que ella mateixa tenia. Un resultat final que ha superat totes les expectatives donat que arribava amb la desena marca de totes les participants. A més, cal indicar que va acabar a només dos punts de la setena classificada.

L'endemà diumenge, l'Elisa es posava als blocs de sortida per a participar a la segona semifinal dels 60 metres llisos. Tot i el cansament propiciat per la Pentatló del dia anterior, era cinquena amb una marca de 8”23, a només una centèsima de la seva millor marca.

Aquest excel·lent resultat ha culminat una magnífica temporada de pista coberta de l'Elisa Laguna.
Ha batut 20 rècords de Cambrils, ha obtingut 3 mínimes estatals i ha assolit una posició de finalista en un Campionat d'Espanya.

Un cop acabada la pista coberta, caldrà treballar per a poder mantenir aquest alt nivell a l'aire lliure. L'estatal júnior que es disputarà a Calvià (Mallorca) a mitjans de juliol serà la cita culminant. Feia 22 anys que una atleta femenina no prenia part en un campionat estatal en una categoria superior com és la júnior. L'Elisa ha obert una porta per a que l'atletisme femení assoleixi la majoria d'edat i que la tecnificació que s'està duent en categories inferiors agafi la màxima expressió en les categories superiors.


Comenta aquest article