Cultura

L'autora Rosa Lentini és protagonista de la darrera Aula de Poesia al Centre les Basses

Per Raquel Samaniego



Lentini va llegir poemes inèdits en la darrera Aula de Poesia organitzada per l'Antena del Coneixement
La poeta Rosa Lentini va ser la protagonista de la darrera Aula de Poesia, organitzada per l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, el passat divendres dia 13 al Centre les Basses. L'autora va fer una petita selecció de textos de llibres anteriors, però bàsicament va llegir poemes inèdits d'un llibre pràcticament acabat, on parla de "les presències de les persones absents o de l'absència definitiva d'aquestes persones que s'han mort i de l'acceptació d'aquest fet". També va parlar de "la intertextualitat de com assumir la tradició, de com la fem nostra, de com fer créixer la veu pròpia".

Rosa Lentini, nascuda a Barcelona el 1957, és poeta, traductora, crítica i co-editora d'Ediciones Igitur. Membre fundadora de las revistes Asimetría (1986-88) i Hora de Poesía (1979-95), de la que va ser la seva directora. Entre els seus poemes trobem La noche es una voz soñada (1994), Cuaderno de Egipto (2000), El sur hacia mí (2001), Las cuatro rosas (2002), El veneno y la piedra (2005) i Transparencias (2006). Bona part d'aquests poemes han estat traduïts a l'anglès, italià, francès i portuguès.

També, ha traduït a Pierre Reverdy, als poetes catalans Joan Perucho i Rosa Leveroni, a May Swenson, Denise Levertov, Maxine Kumin, Adrienne Rich, Linda Pastan, Lucille Clifton, Carolyn Forché, Sharon Olds, i la poesia reunida de Djuna Barnes, alguns d'ells en col·laboració. Como a seleccionadora es responsable d'antologies de Carlos Edmundo de Ory i de Javier Lentini. I conjuntament amb Concha García, del número monogràfic de la revista Ficciones: Barcelona: 25 años de poesía en lengua española. A més, va concebre i va coordinar el cicle de poesia 'Martes poéticos' a la Casa del Llibre de Barcelona al període 2000-2005.

Comenta aquest article