Recull

Empanada d’espinacs, xampinyons i béicon



Begoña Cano
Ingredients (per a 4 persones)

Per a la massa
• 500 grams de farina
• 150 grams de mantega
• 1 got d’aigua tèbia
• Sal

Per al farciment
• 1/2 quilo d’espinacs frescos
• 200 grams de xampinyons
• 100 grams de béicon
• 1 ceba gran
• 1 o 2 tomaques
• Un grapat de panses
• Oli
• Ou

Preparació
Per fer la massa de l’empanada, agafarem un bol i barrejarem la farina, la mantega, un polsim de sal i el got d’aigua tèbia –se li podrà afegir una mica més d’aigua en funció de la textura de la massa–. Ho amassarem tot bé fins que quedi una massa compacta i ho deixarem reposar una mitja hora.
A continuació, agafarem una paella amb una mica d’oli per fer el sofregit del farciment. Primer hi tirarem la ceba tallada ben fina, després hi afegirem els espinacs tallats i els trossos de béicon. Després, afegirem la tomaca triturada, les panses i els xampinyons tallats ben fins, i ho deixarem sofregir. Agafarem la massa i l’estendrem amb un corró fins que quedi fina, i la dividirem en dues porcions iguals. En una safata de forn hi posarem una capa de la massa, col·locarem el sofregit al mig i després ho taparem amb l’altra capa de massa. Després, batrem un ou i pintarem l’empanada per sobre. Finalment, la posarem al forn uns 20 minuts aproximadament a uns 180ºC.

Comenta aquest article