Cultura

La presentació d'una novel·la sobre la pagesia enceta els actes de les Jornades de la Galera i la cuina mediterrània

Per Raquel Samaniego



L'autor, Josep Ignasi Revés, ahir al vespre durant
la presentació del seu llibre 'Oli en un llum'
Ahir al vespre es va presentar, en el marc de les Jornades de la Galera i la cuina mediterrània, el llibre 'Oli en un llum', de Josep Ignasi Revés. Una quinzena de persones es van acostar fins la Sala d'Actes de la Cooperativa Agrícola a fer costat a un jove de 33 anys que presentava la seva primera novel·la. Nascut a Lleida i havent estudiat Ciències Polítiques a l'Autònoma de Barcelona, ara és funcionari i viu a Reus, tot i que escriure és una altra de les seves aficions.

La novel·la tracta la història d'un jove pagès afincat a Vilanova de les Garrigues, el Joan. Un noi amb el somni de modernitzar el seu cultiu d'ametllers i plantar-hi oliveres per així assegurar-se el seu futur. Aquest, segons l'autor, és el fil argumental de la història, una narració que no és real, així com tampoc ho és la població on succeeix.

En el transcurs de la novel·la, el protagonista conviu amb diversos personatges, com la mare que fica pau; i en diferents escenaris, com el típic bar de poble. També apareix la figura femenina somniada a una discoteca de Lleida, on el Joan es desplaça per divertir-se amb els amics.

Aquest relat posa sobre la taula les dificultats que té la pagesia per sobreviure al segle XXI, i posa a debat la desconeixença que avui en dia es té sobre aquest sector. Revés va manifestar ahir que "és una narració que té molt a veure amb la gastronomia i que, a més, mostra el valor que té actualment que un jove vulgui continuar amb una professió de la que cada vegada hi ha menys persones que s'hi dediquin".

El llibre costarà a les llibreries 16 euros, però els assistents ahir a la presentació van poder adquirir-lo a 15. 

Comenta aquest article