Cultura

Xavier Castellnou exposa al Centre Cultural un total de 106 peces de ceràmica

Per Raquel Samaniego

Xavier Castellnou, al costat de les peces de ceràmica que formen part de la seva darrera exposició

El cambrilenc Xavier Castellnou exposa, fins el 21 de febrer a la Sala Àmbits, un total de 106 peces de ceràmica que ha realitzat durant el seu temps lliure. "Són peces úniques de decoració que no segueixen una mateixa línia" explica l'artista, que ja des de jove va començar a crear figures. L'exposició mostra la feina feta durant dos anys i mig. Per Castellnou, la ceràmica "és més que un hobby, però no m'hi dedico professionalment".

L'any 74, el cambrilenc va marxar a fer la mili i, quan va tornar a casa, va estudiar a l'Escola d'Art de Tarragona durant quatre anys, on va dedicar-se a aprendre a fer el que més li agradava. Posteriorment, va crear un petit taller a casa, però va haver de deixar-ho al casar-se i veure que no era rendible per sortir endavant. Vint anys després, torna a recuperar l'afició a la ceràmica i, de nou, engega la imaginació.

Xavier Castellnou ha exposat tres vegades a Cambrils les seves creacions. Amb la gran quantitat de peces que té, l'artista manifesta que "si la gent les compra millor, però ara no estan per gastar-se els diners en ceràmica. Normalment les fas per tu, les empaqueto i les guardo a casa". En un futur, diu, "quan em jubili, vull fer altres coses. Aquest tipus de ceràmica es fa amb baixa temperatura, però provaré a fer coses amb alta temperatura, com el gres o els esmalts. Ara no tinc ni temps ni espai, però després ja en tindré més", conclou.

Comenta aquest article