L'atleta Elisa Laguna queda sisena en categoria júnior i desena en categoria absoluta en el campionat de Catalunya de proves combinades

Maria Álvarez va ser una de les rellevistes que va participar al campionat de Catalunya 4x200

Aquest passat diumenge es va disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès el Campionat de Catalunya de proves combinades de pista coberta en les categories absolut i júnior.

Aquest era el primer cop que una atleta del Club Atletisme Cambrils participava en un Campionat absolut en la disciplina de la pentatló. Concretament, parlem de l'Elisa Laguna. Després d'estar assolint uns grans registres en el començament de la temporada, afrontava la primera competició a nivell nacional. El pentatló –disciplina que consta de 5 proves– comença amb la prova dels 60 metres tanques.
Tot i haver batut el rècord de Cambrils absolut i haver fet la mínima per participar al Campionat d'Espanya, en aquesta ocasió les tanques li van ser adverses. Una ensopegada amb la tercera tanca va frenar la cursa de l'Elisa, que va haver d'empènyer la quarta per a no fer-se mal i va ser desqualificada per aquest motiu. Els zero punts d'aquesta prova impossibilitaven qualsevol intent de lluitar per una posició capdavantera.

Tot i el desencís, l'Elisa va seguir participant al Campionat. I ho va fer de forma brillant: al salt d'alçada va assolir una millor marca personal saltant 1.40 m, 7 centímetres per sobre del seu millor registre; al llançament de pes batia el rècord de Cambrils júnior de pista coberta amb un millor llançament de 7.18 metres; al salt de llargada també batia el rècord de Cambrils júnior amb un millor salt de 4,84 metres; i acabava la competició amb la prova de 800, on establia un nou rècord de Cambrils tant júnior com absolut de pista coberta amb una marca de 2’50”34.

L'Elisa assolia la sisena posició de la categoria júnior i la desena de la categoria absoluta. Una posició que no es correspon amb el nivell que està demostrant. De no ser per l'incident de la primera prova, de ben segur que hagués batut el rècord de Cambrils i hagués estat lluitant per una posició de podi.

Fase classificatòria del campionat de Catalunya de relleus 4x200

Simultàniament a la disputa del campionat esmentat es va disputar la fase classificatòria del Campionat de Catalunya de Relleus 4x200, on se seleccionen els 6 equips amb millor marca per a la final.

El Club Atletisme Cambrils va presentar un equip a la categoria infantil femení, format per Parris Simms, Carolina Molina, María Álvarez i Alba Mena. Després de les dues primeres postes òptimes per part de la Parris i la Carolina, que situaven a l'equip en segona posició, l'infortuni va fer que una noia d'un altre equip, de forma poc afortunada, fes caure la María quan aquesta iniciava la seva cursa. Tot i les ferides produïdes per la caiguda, el seu punt d'honor la va fer aixecar i seguir la prova. Dissortadament la cursa estava perduda i l'Alba poc va poder fer donat que la resta d'equips estava molt per davant. El temps final de 2’14”62 no es correspon amb la vàlua de les quatre integrants. L'incident va fer restar vora 10 segons a la marca final i allunyar les possibilitats d'estar lluitant per un lloc a la jornada final.