Societat

La Mare de Déu del Carme torna a omplir el moll de gom a gom

Per Ignasi Martí


Els actes previs a la celebració de la Mare de Déu del Carme van començar el dia 15 amb una cantada d’havaneres a la platja del Regueral. Com acostuma a ser tradicional des de fa anys, el dimecres 16 de juliol va tenir lloc la processó de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Després de la celebració de la missa a l’església de Sant Pere, cap a dos quarts de vuit va començar la processó per diferents carrers en direcció al moll. Com a novetats d’enguany hi havia la presència del grup de timbals Cop de Cap, secció de percussió recentment creada dins de la colla gegantera Tota l’Endenga.

Un altre fet destacat de la festa d’enguany va ser l’escassa participació de portadors de la Mare de Déu, cosa que va provocar que alguns membres del consistori presents a l’acte fessin torns amb els voluntaris. La processó va arribar sense cap més incident al moll, on els esperaven milers de persones que s’aglutinaven al braç de ponent. Es va procedir a l’embarcament de la Mare de Déu en la barca Marina Flaire, estrenada enguany, i conjuntament amb una trentena d’embarcacions més es va efectuar la sortida a la mar.

Un grup de timbals anima la festa
Enguany les barques, que com és habitual anaven carregades de molta gent, van haver de superar unes onades de cert calibre. Un cop fora del moll es va realitzar l’ofrena de flors i es va iniciar el retorn en un dia no massa propici climatològicament. Des de la mateixa barca on es trobaven, els timbalers van continuar obsequiant el públic amb els seus ritmes. La processó va fer el camí de tornada a l’església de Sant Pere, passant pel passeig marítim i per diferents carrers, on s’hi aglutinava molt de públic.

Comenta aquest article