Societat

Bona participació d’embarcacions a la primera Trobada de Vela Llatina

Per Ignasi Martí

Barca de vela llatina al port de Cambrils
El cap de setmana dels dies 29 i 30 de juny, es va realitzar la primera Trobada de Vela Llatina de Cambrils, organitzada per l’associació local L’Arjau. Si bé l’any passat es va organitzar una navegada amb unes quantes embarcacions, enguany es va decidir tirar endavant amb una trobada a imitació de les que fa anys es porten a terme en d’altres indrets de costa.

Tanmateix, Jordi Piqué Costa, membre de L’Arjau, destaca que a Cambrils s’ha volgut fer una trobada “amb estil propi” ja que s’han hagut de crear suficients al·licients per tal de suplir la manca de bastiments existents a la nostra demarcació. Per això, Jordi Piqué agraeix el suport que han rebut des del Patronat de Turisme i de l’Ajuntament per tal d’assegurar als participants de la trobada una bona estada al municipi. Les barques que van acudir a la cita van ser la Xàvia (Sònsoles, Alacant), Natalia i La teva (Sitges), Francisco (l’Escala), Mestraló (l’Ametlla), a més de les cambrilenques Sorral, Anatoni i Josep.

En els dos dies de trobada les embarcacions van sortir a la mar en tres ocasions
En els dos dies de trobada les embarcacions van sortir a la mar en tres ocasions, oferint tot un espectacle al públic que s’ho podia mirar des del moll o de la costa. Per facilitar això, dissabte l’organització va fer ús del vaixell turístic San Telmo, en el qual dos experts pescadors locals van donar tota mena d’explicacions al públic que s’hi va embarcar per tal de veure més de prop les veles llatines. Segons Jordi Piqué, aquesta és una de les novetats més interessants que presentava la trobada de Cambrils respecte a altres esdeveniments d’aquest tipus. I afegia, “també enguany hem instal·lat pancartes personalitzades amb les característiques de les embarcacions” de la trobada que estaven amarrades al port.

Pel que fa a la continuïtat de la trobada, Jordi Piqué afirmava que a causa de les dificultats que genera organitzar un esdeveniment d’aquest tipus i per evitar una sobrecàrrega de feina per a una entitat petita com L’Arjau, han pensat fer la trobada de forma biennal. Tanmateix, no descarten que l’any vinent organitzin algun tipus d’acte diferent amb un dels objectius de la trobada, que era potenciar la festa de Sant Pere que, segons Jordi Piqué, “s’havia quedat gairebé sense elements festius propis”.

Comenta aquest article