Informació general

El curs vinent es podrà estudiar la carrera d’història a l’extensió de la UNED a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Aquest proper curs acadèmic l’extensió de la UNED a Cambrils amplia la seva oferta. A banda del curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i del primer cicle de Filologia Hispànica hi haurà la possibilitat de fer el primer cicle de la carrera d’Història dins el pla d’estudis nou. Així doncs, aquest proper curs es podrà fer el primer i segon d’Història a Cambrils i l’any vinent, a més, el tercer curs. Segons Helena Martínez, coordinadora de la UNED a Cambrils, aquesta opció “afavorirà la formació d’historiadors de la nostra comarca”. La UNED no és una universitat presencial. Els estudis es fan amb la modalitat entre la tutoria i Internet, “es dóna la possibilitat de la tutoria un dia a la setmana. A banda hi ha la web site de la UNED que permet establir un contacte amb el tutor durant tota la setmana”.

Edifici propi

Ara per ara els estudis de la UNED a Cambrils s’imparteixen al Centre Cultural, tot i que, segons va manifestar Ramón García Mateos, regidor d’Ensenyament, “a mig termini s’hauria de disposar d’un edifici propi on també s’hi farien altres activitats de tipus formatiu”. El regidor també va voler destacar l’interès del mateix Ajuntament per potenciar la presència universitària a Cambrils, tant per part de la UNED com de la URV, “de cara al futur volem apostar perquè a la nostra població s’hi faci alguna altra carrera de prestigi i que només es faci a Cambrils”. Aquest darrer curs uns 77 alumnes s’han matriculat a l’oferta de la UNED a Cambrils, 70 ho han fet al curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i 7 a Filologia Hispànica.

§ Cicle de conferències de la UNED entorn de la psicologia i la psicopatologia§

Cambrils, com a extensió del centre de Tortosa de la UNED, va acollir un cicle de conferències entorn de la psicologia i la psicopatologia que van tenir lloc cada vespre, del 30 de juny al 4 de juliol, al Centre Cultural i Ocupacional. Successivament es van tractar la hiperactivitat, l’Alzheimer, les noves tecnologies i la psicopatoloiga, els transtorns alimentaris i els conflictes interpersonals. El coordinador ha estat el Dr. José Gutiérrez Maldonado, secretari acadèmic i professor titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, i tots els conferenciants estan vinculats al Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la mateixa universitat.

L’acte de presentació va anar a càrrec del flamant regidor d’Ensenyament i Formació, Ramón García Mateos, i d’Helena Martínez, coordinadora de la UNED a Cambrils.  Les conferències han estat gratuïtes i obertes a la població ja que s’hi han exposat temàtiques d’interès social. La majoria dels assistents han estat dones i professionals o estudiants vinculats amb el món de la psicologia, la psicopedagoia i l’educació, als quals s’ha lliurat un diploma acredidatiu. Conjuntament amb aquest cicle de conferències, la Biblioteca Municipal ha editat una guia de llibres vinculats amb els temes tractats en cadascuna de les conferències. S’hi troben estudis professionals, novel·les, guies, manuals, autobiografies i contes per aproximar les temàtiques als infants.

Comenta aquest article