Cultura

La pel·lícula produïda per Jordi Domingo guanya els premis Gaudí al millor guió i al millor actor secundari

Per Redacció

 
 
 A dalt, Xavi Puebla i Jesús Gil Vilda amb el Gaudí al millor guió. A sota Pep Anton Muñoz, guanyador del Gaudí al millor actor secundari, amb Lluís Soler, en un fotograma de la pel·lícula Bienvenido a Farewell-Gutmann
La darrera pel·lícula produïda pel desaparegut cambrilenc Jordi Domingo "Bienvenido a Farewell-Gutmann" va guanyar, ahir a la nit, dos Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. El film es va emportar el premi al millor guió, per Xavi Puebla i Jesús Gil Vilda; i al de millor actor secundari, per Pep Anton Muñoz. Una altra producció de Jordi Domingo que optava també a un Gaudí pels seus efectes especials era "Aqua, el riu vermell", que finalment no se'n va emportar el guardó.
Cal dir que tant Pep Anton Muñoz com Xavi Puebla van tenir unes paraules de record per a Jordi Domingo en el moment de recollir els seus guardons. Puebla, a més, es va emocionar quan va explicar les circunstàncies que van envoltar la tràgica mort del productor cambrilenc que va coincidir amb l'acabament del rodatge de la pel·lícula.

10 nominacions

'Bienvenido a Farewell-Gutmann' tenia deu nominacions en les categories de direcció artística, muntatge, música original, fotografia, interpretació masculina secundària i principal, interpretació femenina principal, guió, direcció i pel·lícula en llengua no catalana.

Per altra banda, "Malacara i el misteri del bastó de roure", en la que van participar els cambrilencs Apel·les Carod i Pau Fargas, també va ser nominada en la categoria de millor curtmetratge, però finalment el premi se'l va emportar "Turismo", de Mercedes Sampietro.

Aquests premis els atorga la recent creada Acadèmia del Cinema Català, presidida per l'actor i director Joel Joan, i que substitueixen als Premis Barcelona.

Comenta aquest article