L'atleta local Elisa Laguna, protagonista de la quarta jornada de la Lliga catalana de promoció disputada a Cambrils

Elisa Laguna en el moment de fer la prova de llançament de pes, aquest passat diumenge a l'Estadi Municipal d'Atletisme

Aquest passat dissabte 17 de gener es va disputar a l'Estadi Municipal d'Atletisme de Cambrils, la 4a jornada de la Lliga Catalana de promoció. Aquesta competició es disputa al llarg de la temporada en un total de 12 jornades i està adreçada a atletes de promoció de les categories cadet, infantil, aleví i benjamí. A la marca assolida per cada participant li correspon una puntuació determinada. La suma de punts al final de la temporada donarà lloc a l'equip guanyador. Paral·lelament es disputen proves per a categories superiors en format de control amb la finalitat d'assolir marques mínimes per a participar als campionats nacionals i estatals.

Per part del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part 25 atletes, rendint a un excel·lent nivell, ja que van guanyar 14 proves i van assolir força llocs capdavanters. Tanmateix, es van obtenir 17 millores de marques personals i 15 marques mínimes per a participar als Campionats de Catalunya de Pista Coberta que es disputaran durant els mesos de gener i febrer.

La cambrilenca Elisa Laguna, la protagonista de la jornada

La protagonista de la jornada va ser l'atleta júnior Elisa Laguna, que va batre el rècord de Cambrils júnior i rècord absolut dels 60 metres tanques amb un registre de 9”91, marca que suposa ser mínima per participar al Campionat d'Espanya júnior. Tanmateix va batre el rècord de Cambrils júnior i absolut de pentatló, amb una puntuació total de 2.393 punts, 338 més que l'anterior rècord també en possessió d'ella mateixa. Amb aquesta puntuació, l'Elisa també assoleix la marca mínima per participar en el Campionat de Catalunya i al d'Espanya de la categoria.

La propera cita serà el diumenge vinent dia 25 de gener. Elisa Laguna participarà al Campionat de Catalunya de pentatló, on lluitarà per una de les places de podi. Tanmateix, es disputarà la fase prèvia del Campionat de Catalunya de relleus en categories d'iniciació. D'altra banda, el dissabte es disputarà una jornada de control en les categories cadet i juvenil.