Informació general

L’Ajuntament està disposat a posar els diners per a l’ampliació del CAP en el pressupost del 2004

Per Lluís Rovira i Barenys

Pas de vianants davant de l'ambulatori de Cambrils
Els problemes de la sanitat a Cambrils són diversos i molt importants. A les deficiències detectades en el servei d’urgència de les ambulàncies, tema que ja vam tractar el mes passat, cal afegir la necessitat urgent d’ampliar el CAP. L’alcalde, Robert Benaiges, així ho reconeix, “en aquests moments les persones que treballen al CAP ho fan en un espai en què no hi caben. El número d’usuaris va creixent, a part de l’estacionalitat brutal que tenim a Cambrils. Tot això fa que es presenti una complexitat tremenda amb espais barrejats que impedeixen el creixement cap a coses absolutament necessàries com són especialitats, recuperacions, rajos X, anàlisis i moltes altres coses”.

A principis d’aquest mes de juliol l’alcalde va anar a la Delegació de Sanitat a Tarragona per assebentar-se del procediment que s’ha de seguir per tirar endavant l’ampliació del CAP. Primer que tot, l’Ajuntament ha de disposar dels terrenys necessaris, “en aquests moments estem en negociacions per tal d’adquirir-los, ja que fins ara no s’havia fet absolutament res. Em sembla que arribarem a bon terme en aquest sentit i sinó anirem a l’expropiació. En segon lloc, hem de veure quina és l’ampliació necessària”, va manifestar l’alcalde.

Sobre aquesta ampliació hi ha un projecte d’ampliació fet per Sagesa a partir de les necessitats que ha detectat en el CAP de Cambrils i els possibles nous serveis. Però per Benaiges aquest projecte ja es queda curt, “l’ampliació que preveu Sagesa és insuficient. És per això que estem en contacte amb Sagesa per modificar allò que convingui i tenim clar que, segurament, qui haurà de posar els diners, encara que sigui com un avanç, és l’Ajuntament. L’Ajuntament està disposat a posar els diners en el pressupost del 2004 per a l’ampliació del CAP i després ja pactarem amb la Generalitat com retornar-los”.

Doblar l’espai

L’ampliació del CAP ha de permetre, segons l’alcalde, doblar l’actual espai. També es vol separar físicament el servei d’urgències del d’assistència, “el servei d’urgències ha de tenir un espai d’accés diferenciat i s’ha d’ampliar el nombre de boxes d’atenció. L’ampliació del CAP també ha de contemplar espais per a formació i espais per a especialitats, entre les quals hi ha d’haver les de ginecologia, pediatria, rajos X, recuperació, traumatologia... que sigui com un petit hospital de dia i que també sigui un petit hospital de nit. Per això hem d’habilitar un pis més perquè hi hagi alguns llits”. Benaiges considera que s’ha perdut el temps en aquesta anterior legislatura, “de l’anterior equip de govern no hi ha res sobre aquesta qüestió. No hi ha ni un paper. He hagut d’anar a Tarragona, a la Delegació, a buscar tota la documentació per començar a treballar-la de nou”.

Comenta aquest article