Cultura

El pintor Xavier Juncosa exposa a la Sala Àmbits les "Màscares" de la figura femenina

Per Raquel Samaniego

Xavier Juncosa, ahir al vespre al costat d'un dels quadres de la seva col·lecció, Màscares

La Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils aplega l'últim conjunt d'obres de pintura de Xavier Juncosa, anomenat "Màscares". Es tracta d'una col·lecció on l'autor mostra les màscares que porta la figura humana cada dia. La seva obra, segons va afirmar ahir al vespre durant la inauguració, sempre ha estat basada en el cos humà i, en aquest cas, ha volgut despullar la figura femenina de qualsevol element accessori.

Juncosa ha volgut reflectir les màscares de la personalitat, "que són les que ens posem cada persona quan ens posem un uniforme, quan sortim amb els amics, o quan estem amb la família, per exemple". Segons va explicar, "sempre portem algun tipus de màscara que ens amaga i que no ens deixa veure com som davant dels altres".

La figura femenina és la que més interessa l'artista, però "només per una raó estètica", tal com va afirmar. Ara ja treballa en futures col·leccions i no descarta basar-se també en la figura masculina.

Xavier Juncosa va néixer l'any 1969 a Barcelona, tot i que actualment resideix a la Selva del Camp. A partir del 1996 va començar a exposar col·lectivament amb companys de l'escola d'art, però va ser dos anys més tard quan va iniciar les seves exposicions en solitari en una sala de Tarragona. A Cambrils és la primera vegada que exposa les seves obres, que estaran a la Sala Àmbits fins al 2 de febrer. En tres ocasions va participar en el premi de pintura organitzat per l'Ajuntament.

Comenta aquest article