Informació general

S’estrena la remodelació al voltant de la plaça de la Constitució

Per Lluís Rovira i Barenys

L’avinguda dels Països Catalans en el tram comprès entre la plaça de la Constitució i la via del tren ja han arribat a la seva fi
Les obres d’ordenació de l’avinguda dels Països Catalans en el tram comprès entre la plaça de la Constitució i la via del tren ja han arribat a la seva fi. La nova fesomia d’aquesta zona ha comportat una reordenació viària important, ja que s’ha eliminat la circulació de vehicles per la rotonda de la plaça de la Constitució. També s’ha fet un enjardinament a tot aquest tram amb un estil com el del Parc del Pescador. El pressupost d’adjudicació de tota aquesta reforma ha estat de 751.850 euros, als quals s’hi han d’afegir els 58.560 corresponents a l’arranjament dels desguassos de sota la via del tren en aquest marge esquerre de la riera d’Alforja.

Contenidors soterrats

Una de les principals novetats que ha comportat aquesta reforma és la col·locació dels primers contenidors soterrats del municipi. Se n’han col·locat dues fileres de tres, una a la part nord, propera a la via fèrria, i una altra just al costat de la rotonda de la plaça de la Creu de la Missió. Aquests contenidors, de moment, no es faran servir. Quan n’hi hagi d’altres d’instal·lats ja es podrà iniciar la recollida en aquests contenidors. Segons l’alcalde, Robert Benaiges, “el que farem a partir d’ara en tota l’obra pública i en les noves urbanitzacions és demanar la instal·lació d’aquests tipus de contenidors de cara a preveure que en el futur immediat, a finals d’any o com a molt a principis de l’any que ve, ja n’hi hagi uns quants més de col·locats i es pugui iniciar la recollida”.

Retard a les obres

La remodelació d’aquest tram de l’avinguda dels Països Catalans va començar a principis del passat mes de novembre i, segons es va comunicar en aquells moments, les obres havien d’estar acabades en cinc mesos. Finalment han estat nou mesos i mig d’obres. Sobre aquesta qüestió l’alcalde va dir que “s’havien hagut de prendre un parell de decisions a última hora i havien afectat, sobretot, al lloc on s’havien de posar els contenidors soterrats”. Benaiges també va fer esment d’uns retocs que falta per fer a tota aquesta zona. Un d’aquests és la instal·lació d’unes jardineres entremig dels arbres contigus al vial de servei de manera que impedeixin l’estacionament dels vehicles. Al carrer d’Andalusia, a la seva confluència amb l’avinguda dels Països Catalans, s’eliminaran unes quantes de les actuals places d’aparcament per permetre la circulació de vehicles en els dos sentits. També s’està estudiant la possibilitat d’invertir la circulació al carrer de Ramon Llull.

Convertir la riera en zona de passeig i esbarjo
La intenció del govern municipal és que la riera aglutini una àmplia zona d’esbarjo i de passeig a mesura que es vagin fent diferents actuacions al seu voltant. L’alcalde, Robert Benaiges, ho va explicar d’aquesta manera, “aquest projecte s’emmarca en el que en el futur ha de ser l’eix viari de la riera d’Alforja. S’ha de convertir en una zona urbana, totalment integrada en el paisatge urbà i que pugui ser una zona d’esbarjo, de jardí, de passeig i no una zona de circulació com és en aquests moments. Si som capaços de crear alternatives de circulació, aconseguirem que la riera sigui l’eix de contacte real de la xarxa urbana social del municipi.”

La font i els regidors

“No és una inauguració formal sinó que és la posada en marxa de la zona de vianants”, va concretar l’alcalde en un moment d’aquest acte. Aquesta posada en marxa es va escenificar quan Benaiges va prémer un interruptor i va brollar l’aigua dels sortidors de la font de la plaça de la Constitució. Aquesta font, com algun regidor present a l’acte va recordar, és la que fan servir els seguidors “madridistes” cambrilencs quan celebren els títols aconseguits pel seu equip. Una nota a destacar va ser la nodrida representació de regidors en aquest acte, tant del govern com de l’oposició, i tots junts van passejar-se per la nova zona de vianants i van rematar l’acte fent un piscolabis en un bar d’aquesta zona.

Comenta aquest article