Cultura

El curtmetratge "Malacara i el misteri del bastó de roure" en el que van participar els cambrilencs Pau Fargas i Apel·les Carod està nominat als premis Goya

Per Anna Fargas



Esbós dels personatges que protagonitzen el curtmetratge
El curtmetratge d'animació "Malacara i el misteri del bastó de roure" en el que van participar els cambrilencs Pau Fargas i Apel·les Carod està nominat als premis Goya 2009 en la categoria de millor curtmetratge d'animació. Recordem que el curtmetratge és una producció d'Inercia Films SL de Mataró, té una durada de 20 minuts i hi intervenen una sèrie de personatges humans i escenaris quotidians amb un estil cartoon, unes textures i una il·luminació 3D semirealistes. La tasca de Pau Fargas va ser la de recrear l'ambient sonor de les diferents escenes, situacions i personatges de la història; per aquesta feina també va comptar amb la col·laboració d'Apel·les Carod, exalumne seu a l'Escola Municipal de Música de Cambrils, Fargas va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "vaig escollir a l'Apel·les per col·laborar perquè té molt bona oïda, i a part que fos alumne meu de l'Escola de Música ara està estudiant guitarra elèctrica i violí modern a l'Aula de Música Moderna".

"Malacara i el misteri del bastó de roure" ha estat escrit i dirigit per Luís Tinoco i realitzat per Neo Render Studio SL. El 19 de desembre es van fer públiques les nominacions a la XXIII edició dels premis Goya i la cerimònia on es donaran a conèixer els guanyadors tindrà lloc el dia 1 de febrer. En la categoria on participa el curtmetratge hi ha quatre nominats més "El ataque de los kriters asesinos", "Espagueti western", "La increíble historia del hombre sin sombra" i "Rascal's Street". Pau Fargas va comentar que el 19 de desembre "a casa ja estàvem una
mica pendents, sabíem que havíem entregat un bon producte i teníem les nostres possibilitats. Vaig trucar a la productora per felicitar-los, i ells també a mi per la nostra tasca".

Nominat com a millor curtmetratge als premis Gaudí de cinema

D'altra banda "Malacara i el misteri del bastó de roure" també ha estat nominat en la categoria de millor curtmetratge als nous premis Gaudí de cinema, creats per l'Acadèmia del Cinema Català i que substituiran els premis Barcelona. Cal destacar que en aquests premis també hi participa amb deu nominacions la pel·lícula "Bienvenido a Farewell-Gutmann", darrera producció cinematogràfica del desaparegut productor cambrilenc Jordi Domingo, i amb una nominació una altra producció de Jordi Domingo "Aqua, el riu vermell". La cerimònia d'entrega d'aquest certamen es durà a terme el proper 19 de gener en una gala als estudis de TV3.

A més d'aquestes dues nominacions, Pau Fargas va comentar que el curtmetratge seguirà el seu recorregut pel circuit de festivals entre els que s'inclou el FEC Cambrils-Reus on ja han realitzar la inscripció.

Futurs projectes entre la productora del curtmetratge i Pau Fargas

De cara al futur, Pau Fargas va explicar que "la productora m'ha parlat de la possibilitat de treballar amb ells en un parell de projectes més de cara a l'estiu vinent, per mi el primer premi ja va ser treballar amb aquesta gent". A més a més Pau Fargas està muntant una productora conjuntament amb un altre exalumne de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), lloc on s'ha format ell mateix.

Comenta aquest article