Informació general

L'associació de veïns dels Ametllers presenta al·legacions contra l'ARE amb l'adhesió dels veïns del Molí de la Torre

Per Anna Fargas



Detall de la zona on arribarà la prolongació de la carretera de Misericòrdia i s'unirà la vial del Cavet, a la zona del futur ARE
L'associació de veïns dels Ametllers va presentar les al·legacions en contra de l'Àrea Residencial Estratègica (ARE), situada al SUND-A, el terreny que hi ha entre els Ametllers i la riera de Riudoms. La data límit per presentar-les era el 19 de desembre i l'associació ho va fer comptant amb un escrit d'adhesió a les al·legacions que va signar l'associació de veïns del Molí de la Torre. Tal i com va comentar Antoni Tost –president de l'associació de veïns dels Ametllers– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "són unes al·legacions globals que toquen tots els punts de vista, en resum diuen que no veiem bé el canvi de densitat de 20 a 60 habitatges per hectàrea".  Aquestes al·legacions s'han enviat a totes les associacions de veïns del municipi per tal que s'hi adhereixin, en aquest sentit Tost va comentar que "si les altres associacions s'hi adhereixen ho presentarem al registre de l'Ajuntament, ja que l'Ajuntament té de data límit el 19 de gener per presentar al·legacions, a més així informarem a l'alcalde que no som els únics que hi estem en contra".

Les declaracions de l'alcalde encenen els ànims dels veïns dels Ametllers

Les declaracions que Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– va realitzar dient que
"penso trobar-me amb ells les vegades que convingui i anar a les ensarronades que vulguin. Ara bé, no pot ser que 17 veïns decideixin l'urbanisme de Cambrils" i que es van publicar a Revista Cambrils Diari Digital, han encès els ànims dels veïns. Antoni Tost va comentar que "les declaracions de l'alcalde ens han semblat completament fora de context, em sembla una manca de respecte impressionant pels veïns quan diu que diguem el que diguem, ell només acceptarà rectificacions si li venen de la Generalitat". L'associació va fer l'acte simbòlic d'emmarcar virtualment les declaracions de l'alcalde en el seu blogja que com va comentar Tost "ens ha sabut greu per això les hem emmarcat virtualment al nostre bloc. No són les declaracions pròpies d'un representant dels veïns de Cambrils". Des de l'associació dels Ametllers es demana la participació de tots els cambrilencs en l'ARE "entenem que ara cal una oposició ferma, clara i raonada de tota la societat cambrilenca en contra d'aquest ARE, tant per la manca de participació ciutadana, com per no respondre als interessos de l'urbanisme que s'han definit recentment al POUM". En aquesta línia Antoni Tost va explicar que "hi ha hagut molta manca d'informació i per tant no hi ha hagut participació i a la gent li és molt difícil posicionar-se en una cosa que no coneix".

Comenta aquest article