Societat

La inauguració del Centre Cívic del Nou Cambrils marca les festes d’enguany

Per Jordi Torres

La regidora de Benestar Social, Rosa López; el president de l’Associació de Veïns de Nou Cambrils, Guillermo Martín, i l’alcalde, Robert Benaiges, durant la visita inaugural al nou centre cívic
Un any més l’Associació de Veïns de Nou Cambrils ha volgut celebrar les ja consolidades festes de barri. Des de la nova junta directiva creada fa poc més d’un mes, s’ha volgut incidir en la importància d’aquestes festes que apleguen cada vegada molta més gent de la zona, de tots aquells nous veïns que han arribat al barri, així com també ha destacat un increment en el nombre de socis.

Les festes, que es van concentrar en el decurs del cap de setmana del 25 al 27 de juliol, van destacar pels nombrosos actes, els quals van obligar els membres de la junta i tots els col·laboradors a treballar contínuament i de forma ininterrompuda durant el mateix cap de setmana.

Concurs de disfresses i futbol femení

Els actes de la festivitat van iniciar-se la nit del 25 de juliol amb un castell de focs. Seguidament la regidora de Benestar Social, Rosa López, va ser l’encarregada de llegir el pregó i donar lloc a l’inici de les festes del barri. L’acte es va acabar amb un ball a càrrec de l’orquestra Paralelum. També cal destacar l’actuació del ballet de Mari Carmen, que no estava prevista dins la programació d’actes i que va tenir lloc des del vespre fins a l’inici del pregó de festes.

En el decurs del matí del dissabte, va tenir lloc una concentració ciclista popular i els jocs infantils, que oferien un ventall de possibilitats per als més menuts, des de cucanyes i cintes fins a carreres de sacs. A la tarda, va tenir lloc un torneig de futbol sala i un recital de ball, a càrrec del grup de ball espanyol de Felipe Garcia, així com també una campanya de donació de sang en una unitat mòbil que va romandre tota la tarda a l’avinguda de Nou Cambrils. A la nit, va tenir lloc el ball amb l’orquestra Canal 4, combinat amb un concurs de disfresses en categories infantil i sènior, i els concursos de ball, de tots els estils.

Una sardinada popular va ser el primer acte del diumenge, seguida d’una lectura de contes per als més menuts, realitzat per Rosana Andreu. També van tenir lloc, a la tarda, una sèrie de partits de futbol sala, concursos de pastissos i una actuació dels pallassos Los Micaelos, seguida d’una sessió de cinema a la fresca.

Inauguració del Centre Cívic

L’acte més esperat tant pels veïns com els membres de la junta era la inauguració del nou Centre Cívic, una reivindicació dels veïns de fa molts anys. L’alcalde de la població, Robert Benaiges, va ser l’encarregat d’inaugurar-lo, juntament amb una notable representació de regidors del municipi.

Es tracta d’un local on els veïns es podran reunir i realitzar activitats pròpies del barri, “un lloc pensat perquè els veïns es trobin, expressin les seves queixes, puguin realitzar cursets i activitats, o fins i tot on es pugui votar per a les eleccions”, segons va manifestar el president de l’Associació de Veïns, Guillermo Martín, que es va mostrar molt entusiasmat en aquest acte.

L’edifici, obra dels serveis tècnics municipals, s’implanta al sud del Parc del Nou Cambrils. Disposa d’una única planta baixa, aixecada lleugerament respecte al terreny. Al seu interior, s’hi accedeix a través d’una sala diàfana i molt oberta a l’exterior, amb una distribució molt flexible que pot permetre la realització de cursets, exposicions i cinema, entre d’altres activitats. També hi ha una franja posterior, on estan ubicats els serveis del propi edifici i un despatx per a l’administració.

§ Josep Tarrío deixa la presidència de l’Associació després de 6 anys§

El passat dia 15 de juny, en l’assemblea general de l’Associació de Veïns, Josep Tarrío va deixar la presidència després de 6 anys treballant per tirar endavant l’Associació i expressar les reivindicacions veïnals a l’Ajuntament. El motiu principal per deixar el càrrec era per les seves vinculacions polítiques de cara a les eleccions municipals.

Arrel d’aquest fet es va presentar una nova junta directiva del barri, encapçalada per l’antic vicepresident, Guillermo Martín, per tal de seguir treballant per a una millora del barri. L’objectiu de l’Associació, segons declaracions a la Revista per part del seu president, “és vetllar pels interessos del barri, fugint dels interessos polítics. L’Associació és la formació política més plural que hi ha, no hi ha mai cap discussió política, perquè sempre queda aparcada”. Aquest fet queda palès amb una junta gairebé renovada del tot, “amb gent nova que té ganes de treballar conjuntament, fugint de l’individualisme que darrerament s’havia vist en els últims anys”, comenta Guillermo Martín.

Comenta aquest article