Informació general

Les futures instal·lacions agroindustrials de la Cooperativa Agrícola es faran al terme de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando



Els terrenys són a tocar de l’A-7 i de la carretera de Montbrió
Finalment la Cooperativa Agrícola ha decidit desestimar el seu trasllat al terme municipal de Vinyols i els Arcs i ha adquirit una nova finca al terme municipal de Cambrils, situada just passat el pont de l’autopista a la carretera de Montbrió, a la partida Revallà. Aquesta decisió la va fer pública el president de l’entitat, Antoni Mendoza, que va assegurar que aquesta nova ubicació és la idònia per poder construir unes instal·lacions amb les condicions necessàries per afrontar el desenvolupament de la Cooperativa per als propers anys. Antoni Mendoza va justificar el canvi de decisió pels problemes urbanístics que havien tingut a Vinyols i els Arcs i la necessitat de fer al més aviat possible la inversió en haver-hi pendent una subvenció del FEOGA. Antoni Mendoza va parlar de moment històric de la Cooperativa aquest trasllat, i va deixar clar que la seu social, les oficines i l’agrobotiga del Museu Agrícola continuaran on són ara.
El nivell d’inversió previst per a aquest trasllat arriba als 4,5 milions d’euros, 1,5 milions pels terrenys i 3 milions per la construcció de les noves instal·lacions. La subvenció del FEOGA, amb fons europeus, de la Generalitat i del Ministeri d’Agricultura, correspon a les instal·lacions i significarà un 18 per cent del seu cost. A preguntes dels periodistes, Antoni Mendoza va explicar que la resta de la inversió serà finançada amb la venda de la finca de Vinyols i els Arcs i dels terrenys actuals, que quedaran lliures després del trasllat i que ja compten amb el pla parcial aprovat.
§ Set mil metres quadrats d’instal·lacions agroindustrials§ La finca adquirida té una superfície de 12 hectàrees i se situa a banda i banda de la carretera de Montbrió, una vegada passat el pont de l’autopista. Una part de la finca quedarà afectada pel desviament de l’N-340, però per contrapartida comptarà amb unes comunicacions excepcionals amb l’N-340 i l’autopista a tocar. Antoni Mendoza va explicar que s’havien posat en contacte amb el Ministeri de Foment perquè el desviament compti amb carrils laterals per fer més fluid l’accés a les noves instal·lacions. Segons el projecte presentat aquestes instal·lacions es construiran en una nau de set mil metres quadrats, on se situarien les diverses seccions: central hortofrutícola i cal·librador, magatzem de fruits secs i garrofes i molí d’oli. Les obres començaran després de l’estiu i està previst que finalitzin el maig del proper any. Antoni Mendoza va dir que amb aquestes noves instal·lacions la Cooperativa pràcticament duplica la seva capacitat de producció. El president també va voler fer públic el seu agraïment a l’Ajuntament de Cambrils per la seva col·laboració i capacitat de diàleg amb la Cooperativa per afrontar aquest trasllat. Les xifres de volum de quilos que comercialitza la Cooperativa són en aquests moments 6 milions de quilos en la secció hortofrutícola, 500.000 quilos de garrofes i 200.000 quilos de fruits secs. El molí d’oli moltura anualment a l’entorn de 3 milions de quilos d’olives. Antoni Mendoza creu que amb les noves instal·lacions aquestes quantitats segur que s’incrementaran.

Comenta aquest article