Informació general

El ple acorda la cessió dels terrenys a la Generalitat per a la construcció del CEIP La Bòbila

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres a la urbanització de la Bòbila, en unes imatges preses el passat mes de setembre

El ple ordinari d'ahir al vespre també va aprovar la cessió dels terrenys a la Generalitat per a la construcció del centre de primària, CEIP La Bòbila, a tocar del raval de Gràcia.

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– així ho explicava en la roda de premsa prèvia al ple. Segons va comentar Matas, actualment aquest centre –que té un curs i mig de vida– es troba ubicat provisionalment en unes instal·lacions prefabricades, a tocar de la Vil·la romana de la Llosa. De fet, la idea de la regidoria d'Educació és mantenir aquesta provisionalitat durant aquest curs i el vinent, mentre no s'enllesteixen les obres del nou centre. Justament, segons va apuntar Matas, "ara estem en el procés d'agilitzar al màxim aquest procés, i per tant, fem la cessió dels terrenys a la Generalitat per tal que s'hi puguin iniciar les obres el més aviat possible". A més, ja es té el compromís de la Generalitat de Catalunya, per tal que aquestes obres s'incloguin en els propers pressupostos.

No obstant, encara queda per resoldre un petit handicap. Les obres d'urbanització de la zona de la Bòbila encara no estan acabades, i des de l'Ajuntament s'ha establert un diàleg, mitjançant la regidoria d'Urbanisme, per tal de buscar la solució més ràpida i poder enllestir aquest solar. L'objectiu és iniciar les obres el més aviat possible.

Les obres del CEIP Mas Clariana ja estan enllestides

Per altra banda, Salvador Matas també va aprofitar per explicar que les obres del CEIP Mas Clariana ja estan enllestides. De fet, s'aprofitaran les properes festes nadalenques per fer-ne el trasllat definitiu, i els alumnes podran iniciar l'any 2009 a les noves instal·lacions. Matas es mostrava satisfet d'això, ja que el termini d'obres s'ha avançat un quants mesos. Recordem que la previsió de l'acabament total de les obres era el mes de maig de 2009.

Comenta aquest article